Hlavní obsah

Boxer Konečný: Mám pozitivní test na koronavirus, ale cítím se dobře

Foto: Profimedia.cz

Snímek z posledního profesionálního boxerského zápasu Lukáše Konečného.

Reklama

Nejslavnější český boxer posledních let Lukáš Konečný má pozitivní test na koronavirus. Bývalý mistr světa se infikoval na tréninku mezi dalšími boxery v Ústí nad Labem. Konečný se nicméně cítí dobře a žádné příznaky zatím nezaznamenal.

Článek

Koronavirus nejprve objevili u mladého boxera, jehož přípravu Lukáš Konečný vede coby trenér. Do karantény a na testy tak museli všichni, kdo s dotyčným přišli do styku. A pozitivní test měl i Lukáš Konečný, někdejší profesionální šampion.

„Cítím se naprosto fit, kdybych neměl nález potvrzený z odběrů, tak se budu do krve hádat, že já rozhodně nakažený nejsem,“ řekl Lukáš Konečný pro Seznam Zprávy.

Konečný je v karanténě stejně jako další sportovci z boxerského klubu. Sám Konečný neví, kdy přesně se mohl nakazit, jasné ale je, že k tomu došlo právě v tělocvičně od jednoho z jeho svěřenců. „Minulé úterý mi ten kluk volal, že se necítí dobře, a už jsem ho pak neviděl. O víkendu mi volal znovu a oznámil, že má koronavirus,“ potvrdil Lukáš Konečný, bývalý úspěšný sportovec a v současnosti ústecký radní.

Konečný tedy po tomto zjištění sám kontaktoval lékaře a podrobil se testům. Na výsledek podle svých slov čekal déle než dva dny. „Nejdříve jsem byl požádán krajskou hygienickou stanicí, abych výsledky nezveřejňoval, to bylo v úterý večer. Bohužel to propálil někdo jiný, kdo to ani vědět neměl,“ vysvětlil Konečný.

Světový šampion je v současnosti v domácí karanténě a řídí se instrukcemi, které dostal od hygieniků. „Mám se udržovat, pokud možno, ale nesmím ohrozit ostatní lidi. To je samozřejmě základ. Nemám teplotu či žádné jiné problémy, takže nebudu brát ani žádné léky. Dám si vitamin C a budu čekat.“

Boxer si na sociálních sítích stěžoval na nedostatek informací. „Chybí mi informace od vlády, protože mně sice udělali odběry, ale neměl jsem žádné striktní nařízení karantény. Pokud jsem se snažil dohledat přesné informace na internetu, všude bylo jen uvedeno, že se doporučuje nebo že by člověk měl. Nikde jsem se tak nedozvěděl, co musím doopravdy dělat, nebo naopak co nesmím,“ popsal Lukáš Konečný.

Podle boxera je pandemie závažný problém, ještě horší ale může být její ekonomický dopad na společnost. „Já osobně se pohybuji v komunální politice, podnikám v restauračním byznysu, zároveň trénuji své svěřence, takže mě nemoc neovlivňuje jen zdravotně, ale hlavně finančně. Mám velké výdaje, v tuto chvíli si ani neumím představit konečná čísla, ale asi bude potřeba, aby mně a podobným lidem pomohl stát.“

Reklama

Doporučované