Hlavní obsah

Brémy hrají o Evropu. Gebre Selassie ale ví, že rozhodující zápasy teprve přijdou

Vyjádření českého reprezentanta Theodora Gebre Selassieho k současné formě Werderu Brémy.Video: Daniel Andrisák, DIGI Sport

 

Reklama

Český reprezentant Theodor Gebre Selassie je se svým Werderem Brémy momentálně na sedmém místě německé Bundesligy. Na pohárové příčky ztrácí pouhý bod a jsou také v semifinále poháru, kde se utkají s Bayernem. Jak vidí šanci Brém v souboji s bavorským velkoklubem a další zajímavé informace, se dozvíte nahoře ve videu v článku.

Článek

Theodor Gebre Selassie odehrál za německé Brémy už více než 200 zápasů. Zkušený bek zažívá společně s týmem povedenou sezonu, v posledním ligovém zápase dokonce pomohl gólem. Jak ale sám český reprezentant ví, do konce sezóny zbývá ještě několik zápasů a ty nejdůležitější Werder teprve čekají.

Brémský celek čekají dva zápasy se suverénním Bayernem během čtyř dnů a třebíčský rodák předvídá, že to nebude nic jednoduchého. Není to tak dávno, co jste na Televizi Seznam mohli vidět, jak Bayern Mnichov vyprovodil z vlastního trávníku druhý Dortmund s výpraskem 5:0. Ligový zápas sice Gebre Selassie a spol. sehrají také v mnichovské Allianz Areně, ale pohárové utkání se už bude hrát na brémském Weser-Stadionu.

Výhodou Werderu Brémy může být ve dvojzápase s vedoucím týmem bundesligové tabulky i post brankáře. Barvy „zelenobílých“ totiž obléká i Gebre Selassieho reprezentační kolega Jiří Pavlenka. Český brankář má na jaře famózní formu, letos totiž ještě v klubu nepoznal, jak chutná porážka. I když poslední ligové utkání kvůli zranění stehna nedochytal, první zprávy hovoří o tom, že by se 27letý brankář měl příští týden do branky opět postavit. Naopak jednička Bayernu Manuel Neuer o oba zápasy přijde. Kapitán Bavořanů se zranil v zápase s nováčkem soutěže Düsseldorfem (4:1) a mimo hru by měl být 14 dní.

Sledujte Werder Brémy v zápase s Dortmundem na TV Seznam

4. května

Brémy–Dortmund

Začátek přenosu: 18:15

Moderátor: Jindřich Šídlo

Komentátor: Radek Barkman a Jaromír Bosák

Expert: Luděk Mádl

To v reprezentačním dresu to už pro brémské duo byla jiná pohádka. Poslední reprezentační sraz si totiž český tým připsal hned dvě prohry. Nejdříve padl v londýnském Wembley s Anglií vysoko 0:5 a poté na domácí půdě v Edenu s Brazílií 1:3. Ty důležité zápasy v kvalifikaci o mistrovství Evropy ale český výběr teprve čekají. Už v červnu vyzve výběr trenéra Šilhavého na domácí půdě postupně Bulharsko a Černou Horu.

Reklama

Doporučované