Hlavní obsah

Brněnské centrum nabízí lidem online psychologickou podporu

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V období pandemie vzrůstá potřeba psychologické podpory, zároveň jsou ale podobné služby hůře dostupné. Na poptávku reagovalo brněnské komunitní a poradenské Centrum Platan nabídkou bezplatných psychologických konzultací.

Článek

Lidé s psychickými potížemi mají možnost do konce roku využívat konzultace i distančně, formou telefonického hovoru, videohovoru a chatu. Lidem pomáhají dva psychologové. Centrum Platan chce přijmout třetího. „Cílem této služby je zejména poskytnout odbornou pomoc všem, kteří se potýkají s psychickými obtížemi a nemohou aktuálně vyhledat jinou formu psychologické pomoci, například z důvodů nedostatku financí, omezení provozu služeb či obav z vycházení do společnosti,“ uvedl psycholog a terapeut Pavel Strašák.

Služba je určena pro lidi převážně pobývající v Jihomoravském kraji. Délka konzultace je obvykle necelá hodina. Centrum Platan není krizová linka. Konzultaci si lze domluvit na e-mailu centrum.platan@tripitaka.cz.

„Pro některé to je vůbec poprvé, co se odhodlají pomoc psychologa vyhledat,“ doplnila psycholožka Lucie Kučerová.

Výhodou je také možnost využívat podporu i dlouhodobě - po skončení online provozu i osobně přímo v Centru Platan. „Zájemci dále mohou využít arteterapeuticky laděných on-line setkání, která mají nabídnout možnost sdílení i rozptýlení v tíživém období. Možné je také konzultovat e-mailem dotazy z oblasti sociálního poradenství,“ popisuje nabídku centra sociální pracovník David Oplatek.

Reklama

Související témata:

Doporučované