Hlavní obsah

Bůh byl na mě hodný, míní Pavel Nedvěd, který ve fotbale zvládl rozzářit hned dvě hvězdné kariéry

Rozhovor nejen o životě Čecha v severní Itálii vedl s Pavlem Nedvědem Luděk Mádl. (Video: Luděk Mádl, Seznam.cz)Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Na absolutní vrchol došel Pavel Nedvěd nejen jako fotbalista, ale také jako viceprezident jednoho z největších klubů světa. „Ono to zvenku vypadá, že je to jedno, když je to prostě fotbal. Jenže ty dvě role spolu ve skutečnosti nemají vůbec nic společného,“ poznamenal Nedvěd v luxusním golfovém resortu v Turíně, kde Seznamu poskytl rozhovor.

Článek

Po svém posledním utkání v dresu Juventusu si dal od fotbalu a od všeho kromě rodiny zhruba na rok pauzu. Pak se ve dveřích objevil Andrea Agnelli. A zlákal Nedvěda k tomu, aby se stal členem představenstva klubu. A protože se osvědčil, posunul se Nedvěd časem do role Agnelliho viceprezidenta.

„Ale ty začátky byly těžké. Tři roky jsem se v tom trochu ztrácel a hledal, než jsem začal chápat, co se po mně vlastně chce a v čem můžu být prospěšný,“ popsal Nedvěd svoji proměnu z nejlepšího fotbalisty Evropy za rok 2003 v klubového funkcionáře, co posbíral sedm italských mistrovských titulů v řadě.

Sem, do útrob stadionu Juventusu Turín, se jen tak nedostanete. A pokud ano, stěží seženete lepšího průvodce nežli Pavla Nedvěda:

V první části pořadu Moje místa nás Pavel Nedvěd pozval na svá oblíbená místa v Turíně a ve Skalné poblíž Chebu, kde se narodil. (Video: Luděk Mádl, Seznam.cz)Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

Ačkoli se narodil v socialistickém Československu, za léta strávená v Itálii upevnil svou katolickou víru. Několikrát se Pavel Nedvěd setkal i s papežem. „Jestli je fotbalový Bůh? Bůh je jen jeden. A ten vám dá, nebo vezme. Myslím, že to organizuje dobře, odmění vás za to, co si zasloužíte. A na mě byl hodný, můžu mu jenom poděkovat,“ usmívá se fotbalová hvězda první kategorie.

Otevřeně hovoří, jak zejména po přechodu do manažerského saka musel intenzivně krotit svoji prchlivost. „Bouchal jsem dlouho v afektu dveřmi, podobně jako hráč. Vedení klubu mi dalo dost jasně najevo, že se to nehodí,“ vybavuje si.

Nedvěd popsal i svá oblíbená místečka v Turíně a jeho okolí, naznačil, kam směřují jeho děti, řeč se vedla také o Nedvědově možném návratu do českého fotbalu.

Otevřený rozhovor si pusťte ve videu nahoře.

Premiéru pořadu Intimní zpovědi – Moje místa sledujte nově každé úterý od 20:30 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Reklama

Související témata:

Doporučované