Hlavní obsah

Bylo to v emocích, bez nich to nejde, řekla o urážce premiéra Maláčová

Foto: vlada.cz

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).

Reklama

aktualizováno •

Ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD) o premiérovi prohlásila, že je deb*l. Její šéf Jan Hamáček se jí zastal. K omluvě podle něj není důvod. Slova padla v době, kdy už neměl být pořizován záznam. Premiér výrok zatím nekomentoval.

Článek

„Šlo o vyjádření v emocích. Když máte velkou zodpovědnost, tak to bez nich prostě nejde, nejsem robot,“ zdůvodnila vulgární slovník na dotaz Seznam Zpráv Maláčová. „Jsme uprostřed druhé vlny pandemie a pro mě je priorita řešit tyto bezprecedentní problémy než jeden výrok,“ dodala ministryně. Obdobně se před tím vyjádřila pro Novinky.cz.

Česká televize v neděli zveřejnila záznam, na kterém ministryně komentuje činnost předsedy vlády. „To je bordel, co ten Babiš udělal. A teďkon to všichni musíme slíznout. To je debil, pardon, s prominutím,“ řekla.

Nahrávka vznikla po rozhovoru pro televizi, kdy se Maláčová zřejmě domnívala, že už je kamera s mikrofonem vypnutá.

Předseda sociálních demokratů Jan Hamáček v rádiu Impuls řekl, že událost nejvíc vypovídá o etice České televize. Ta se podle Hamáčka specializuje na to, že předstírá vypnutí kamery a čeká, „na čem politika uloví“. Chování televize je podle něj v tomto případě za hranou.

„Kdyby to bylo na záznam, tak neřeknu ani popel a paní ministryně by se měla omluvit. Tohle ale byl podraz ze strany České televize,“ řekl. K omluvě proto nevidí důvod. „Ani na koaliční radě jsme o tom nemluvili, z mého pohledu je to za námi,“ dodal Hamáček.

Premiér Andrej Babiš se k výroku Maláčové dosud nevyjádřil.

Grémium ČSSD, do kterého patří i Maláčová, je nyní v dobrovolné karanténě po čtvrtečním jednání, kterého se účastnil ministr zemědělství Miroslav Toman. Test u něho prokázal virus SARS-CoV-2.

Reklama

Doporučované