Hlavní obsah

Být prezidentem je dřina. Deset nejvtipnějších výroků Donalda Trumpa

Jaké Trumpovy výroky byly nejpodivuhodnější? Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Německý server Finanzen100.de zveřejnil deset nejpozoruhodnějších výroků nové americké hlavy státu.

Článek

O Donaldu Trumpovi je známo, že sebevědomí mu rozhodně nechybí. Sám sebe prý považuje za nejlepšího prezidenta od padesátých let. „Myslím, že v prvních 100 dnech jsme udělali víc než možná kterýkoliv jiný prezident. Od doby Harryho Trumana zatím nikdo nedokázal tolik. A to je dlouhá doba.“

O jeho vysokém sebevědomí napovídá také tweet z května 2013: „Mám jedno z nejvyšších IQ a vy všichni to víte. Nemusíte se proto cítit hloupě nebo nejistě, není to vaše chyba.“

Pětačtyřicátý prezident Spojených států je velice pyšný na svou dceru Ivanku. „Řekl jsem, že kdyby Ivanka nebyla moje dcera, možná bych s ní šel na rande,” vtipkoval - doufejme.

Mezi pozoruhodnými výroky má své místo také vysvětlení situace, kdy Trump nepodal ruku německé kancléřce Merkelové při setkání před novináři v Bílém domě.

Americký prezident se poněkud znemožnil, když se vyjádřil o resortu zdravotnictví: „Je to neuvěřitelně komplexní téma. Nikdo netušil, že zdravotnictví může být tak komplikované.” Jeho následná zdravotnická reforma se s úspěchem nepotkala.

Dalším dovětkem ke svému výroku o politice Trump prozradil, že není dobrý člověk. „Jeden z největších problémů dneška je, že je politika takové svinstvo. Dobří lidé do politiky nejdou.“

Hrát to srdíčkem...

Trump se v minulosti netajil svou nedůvěrou v Baracka Obamu, když se ze všech sil snažil odhalit jeho pravé místo narození. „Jeden neuvěřitelně důvěryhodný zdroj mi zavolal do kanceláře a řekl mi, že rodný list Baracka Obamy je falešný.“ Loni v září Trump dokonce prohlásil, že na Havaj poslal tým vyšetřovatelů, aby dokázal, že Obama se nenarodil ve Spojených státech.

Jaký je rozdíl mezi podnikáním a vládnutím? „Prakticky ke všemu, co se ve vládě dělá, je zapotřebí mít srdce, zatímco v podnikání u většiny věcí srdce nepotřebujete. Člověk musí milovat lidi.”

Jak se dá změnit názor během deseti dnů a obrátit o 180 stupňů?

„Když je řeč o manipulaci s měnou, když je řeč o znehodnocení, pak jsou Číňané mistři světa,“ řekl Trump 2. dubna.

„Proč bych měl Čínu označit za měnového manipulátora, když s námi pracují na problému se Severní Koreou? Uvidíme, co se bude dít,” řekl 12. dubna.

Být prezidentem není vůbec jednoduché

O tom, zda Donalda Trumpa jeho nová práce baví, bychom mohli pouze spekulovat. Dle jeho výroku však můžeme soudit, že mu rozhodně chybí jeho předešlý život.

„Svůj dřívější život jsem miloval. Dělal jsem tolik věcí. Nyní mám víc práce než dřív. Myslel jsem si, že to bude jednodušší.“ Být prezidentem jednoduše není žádná procházka růžovým sadem.

Ostudu v souvislosti s neznalostí amerických dějin si Trump utrhl začátkem května, když prohlásil, že bývalý americký prezident Andrew Jackson měl velké srdce a byl opravdu naštvaný kvůli občanské válce. Když však občanská válka v USA vypukla, Jackson byl již téměř šestnáct let po smrti.

Reklama

Související témata:

Doporučované