Hlavní obsah

Vzal úplatek 50 tisíc, viní exposlance ODS Šnajdra policie

Foto: ČTK

Marek Šnajdr obvinění důrazně odmítá.

Reklama

Úplatek měl podle obvinění Marek Šnajdr přijmout v souvislosti se zakázkou pro pražskou Nemocnici Na Bulovce.

Článek

Bývalý poslanec ODS Marek Šnajdr čelí obvinění za to, že měl přijmout úplatek 50 tisíc korun.

Peníze – jak tvrdí policie – měl dostat v souvislosti se zakázkou pro Nemocnici Na Bulovce ve výši 131 milionů korun. Mělo jít o dodávku lineárního urychlovače.

Detail obvinění popsal Seznamu Šnajdrův advokát Lukáš Trojan. „Klient byl včera obviněn z přečinu přijetí úplatku ve výši 50 tisíc korun, který měl v nezjištěný den, na nezjištěném místě převzít od nezjištěné osoby,“ uvedl Trojan.

Šnajdr podle Trojana po svém zatčením vypovídal na policii a důrazně popřel to, co mu policie klade za vinu. Vyšetřovatelé prý vychází jen z výslechu hlavní postavy kauzy obviněného podnikatele Tomáše Horáčka, který s policisty spolupracuje.

„Uvedené obvinění mého klienta je nepravdivé a vychází fakticky výlučně ze lživé výpovědi pana Horáčka, se kterým vede klient (Marek Šnajdr) dlouhodobý obchodní spor,“ dodal Trojan.

Žalobci z Vrchního státního zastupitelství v Praze již uvedli, že obviněno bylo pět lidí a dvě firmy. Šéfka pražských žalobců Lenka Bradáčová řekla, že pro ně nebudou navrhovat vazbu.

Jak uvedl jako první Radiožurnál, vedle Marka Šnajdra byla obviněna ještě bývalá šéfka nemocnice Andrea Vrbovská a její náměstkyně Marie Nushiová. Dále jde o zástupce dvou firem, kteří se měli na zakázce podílet.

Trojan uvedl, že proti obvinění podali stížnost a zvažují v tuto chvíli další právní kroky.

Reklama

Doporučované