Hlavní obsah

Časosběr z příprav: Do her v Tokiu zbývají přesně dva roky

Časosběrná videa zachycují stavbu objektů potřebných pro blížící se olympijské hry v Tokiu.Video: Eliška Kolomazníková, Reuters

 

Reklama

Konstrukční přípravy na celosvětově očekávanou sportovní událost jsou v plném proudu, doprovází je ale komplikace. Podle olympijského organizačního výboru však nejde o nic, co by zabránilo řádnému zahájení her.

Článek

Přesně za dva roky odstartují 32. olympijské hry, které se budou konat v japonském hlavním městě. Stavba všech olympijských sportovišť a vesnic je proto v plném proudu napříč celým městem.

Tokijská metropolitní vláda na svém portálu zveřejnila časosběrná videa, která zachycují pokrok na několika staveništích v rozmezí posledních dvou let.

Podle olympijského organizačního výboru je konstrukce dvou objektů zpožděná a bude tak potřeba posunout jejich testování, které má začít už v polovině příštího roku. Konkrétně jde o olympijské plavecké centrum a kanál Sea Forest Waterway, kde má být prostor pro kanoistiku a veslování.

Výbor na úterní tiskové konferenci přislíbil, že drobné překážky lze snadno překonat a že ještě před začátkem her bude vše řádně dokončeno.

Reklama

Doporučované