Hlavní obsah

Čech se ohradil proti vtípku Leverkusenu na Twitteru. „Je smutné, když klub nejde příkladem,” vzkázal

Foto: Profmedia

Petr Čech začal novou sezonu v Arsenalu s kapitánskou páskou.

Reklama

Petr Čech dostal v úvodním zápase nové sezony Premier League proti Manchesteru City přednost před novou posilou z Bayeru Leverkusen Berndem Lenem.

Článek

Oficiální twitterový účet německého Bayeru Leverkusen během zápasu Arsenalu proti Manchesteru City zdůraznil chybu Petra Čecha, který si málem vstřelil vlastní gól, když se snažil prvním dotekem přihrát spoluhráči.

Právě po tomto momentu reagoval Bayer Leverkusen. „Známe jednoho chlapa... V případě, že byste potřebovali vědět, jak se hraje s brankářem,“ doplnil admin pod příspěvek, který upozornil na Čechovu chybu.

Český brankář, který nastoupil do zápasu s kapitánskou páskou, si ale vtípek bývalého klubu svého konkurenta o post brankářské jedničky Arsenalu nenechal líbit.

„V Arsenalu sdílíme důležité hodnoty, které z nás dělají velký klub i mimo fotbalovou scénu. Férová konkurence, profesionalita a sportovní chování. To jsou ty nejdůležitější hodnoty, které můžeme předávat mladým fotbalistům - a je smutné vidět, když některé kluby takové hodnoty nesdílejí,“ napsal Čech s jednodenním odstupem a označil právě německý Bayer Leverkusen.

Lenův bývalý klub přispěchal s omluvou a vše uvedl na pravou míru. „Ahoj Petře, zdá se, že sis vzal náš vtip o tom, že jsme chtěli vidět v akci našeho bývalého brankáře Bernda Lena, trochu více drsněji. Samozřejmě sdílíme všechny hodnoty, které jsi uvedl, a přejeme ti i tvému velkému klubu hodně štěstí. Mimochodem, předvedl si parádní práci, když si vychytal Sergia Agüera.“

Nový trenér Arsenalu Unai Emery po zápase vysvětlil, proč dal přednost zkušenějšímu Čechovi před letní posilou Lenovi. „Bylo to mé rozhodnutí, stejně jako celá sestava. Čech odchytal skvělé utkání. V Premier League i Arsenalu toho má hodně odchytáno, zatímco Leno v klubu teprve začíná. Pracuje velmi tvrdě, chytal dobře v přípravě, ale na svou šanci si musí počkat.”

V příštím kole narazí Arsenal na dalšího velmi těžkého soupeře. Kanonýry čeká derby na Stamford Bridge proti Chelsea. Uvidíme, zda bude Petr Čech chytat proti svému bývalému klubu, se kterým dokázal vyhrát i Ligu mistrů.

Reklama

Doporučované