Hlavní obsah

Celníci v Amazonu u Prahy kontrolují, zda jsou pracovníci zaměstnaní legálně

Policejní kontrola v Amazonu. Video: Petr Švihel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Celníci v rámci celostátní vícedenní kontrolní akce zasahují i na jiných místech v Česku, výsledky by měly být známé příští týden.

Článek

Celníci a policisté ve středu zasahují v areálu Amazonu v Dobrovízi u Prahy, kontrolují, zda jsou všichni pracovníci zaměstnáni legálně. Celníci zasahují ve více firmách v celé republice, řekla ČTK mluvčí Celní správy Martina Kaňková. Amazon s celníky při kontrole spolupracuje.

Celostátní kontrolní akce je plánovaná jako vícedenní, její výsledky by měly být známé příští týden, uvedla Kaňková. „Kontrolní akce se týká více firem v každém regionu,“ řekla mluvčí. Podrobnější informace odmítla uvést.

„Poskytujeme příslušným orgánům všechnu potřebnou součinnost. Vzhledem k tomu, že jde o probíhající akci, neposkytujeme detailnější vyjádření. S příslušnými orgány budeme samozřejmě co nejlépe spolupracovat,“ řekla ČTK mluvčí českého Amazonu Miroslava Remenárová.

Amazon je největším internetovým obchodem na světě, patří americké společnosti Amazon.com, Inc. Má více než 140 distribučních center, z toho přibližně třetinu v Evropě. Například v Polsku má čtyři distribuční centra. Amazon chce mít v ČR do konce letošního roku 5000 stálých zaměstnanců, nyní jich má více než 4500. Nové pozice v různých oborech přibudou v distribučním centru v Dobrovízi u Prahy i v korporátní kanceláři v pražských Dejvicích.

Reklama

Doporučované