Hlavní obsah

Češi uzavření fitek odskáčou. Obezitou i psychickými problémy

Češi uzavření fitek odskáčou. „K obezitě samozřejmě přibudou i další zdravotní problémy,“ prorokuje známá česká kulturistka Věra Mikulcová.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Nejen restaurace zažívají krizi. „My taky nemáme v podstatě z čeho žít. Dostaneme na nájem, zaplať pánbůh za to, ale pak budeme loupat omítku,“ říká známá česká kulturistka a spolumajitelka fitness centra v Jihlavě Věra Mikulcová.

Článek

„Jestli se bude zavření fitness center opakovat na jaře a v létě, tak v našem odvětví zůstane 20 procent zařízení,“ odhaduje Věra Mikulcová, kterou trápí, podobně jako zbytek majitelů fitness center v zemi, nedostatek financí. „Volají mi lidé, co mají malá fitka, že uvažují o konci, že zkrátka nemají co jíst. Vážně je to těžká doba,“ nevidí vyhlídky do nového roku příliš optimisticky spolumajitelka věhlasného jihlavského fitness centra.

Úspěšná česká kulturistka se navíc děsí toho, co okleštění možností cvičit udělá se životosprávou Čechů.

„K obezitě samozřejmě přibudou i další zdravotní problémy. Mnoho lidí chodí cvičit třeba kvůli bolesti zad,“ líčí Mikulcová s tím, že ani ji samotnou teď cvičení za současných podmínek příliš netěší. Důležitá je podle ní psychická pohoda, a tu teď nemá.

„Celkově to lidé psychicky špatně nesou, protože k nám běžně chodí za odreagováním. Ať jsou to dělníci, nebo vrcholoví manažeři. Na tom nesejde. A teď nemají co dělat. Přijdou z práce, tam mají děti, co nechodí do školy, a společně se snaží se z toho nezhroutit,“ dodává na závěr rozhovoru.

Celý si jej můžete pustit v úvodu textu.

Reklama

Doporučované