Hlavní obsah

Češi vyrazili na hory. Místo lyží ale vytáhli sáňky

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie.

Reklama

Vleky jsou v rámci protipandemických opatření zavřené, Čechy to ale přesto od návštěv horských středisek neodradilo.

Článek

Sáňkuje se například v zavřeném lyžařském středisku v Hlinsku na Chrudimsku. Podle kamerových záznamů ve středu přijely stovky lidí.

„Tak se děje prakticky se všemi svahy v České republice, lidé na nich sáňkují a bobují. Máme tam cedule, kde je napsáno: soukromý pozemek, vstup zakázán. Každý ví, jakou odpovědnost nese v případě úrazu,“ řekl Robert Vokáč ze střediska.

I přes zavřené lanovky a vleky jsou upravené sjezdovky ve skiareálu na Klínovci. Díky vhodným klimatickým podmínkám pracovníci vyrábí umělý sníh. Lidé mezitím na sjezdovkách sáňkují a jezdí na bobech, někteří i přes omezení lyžují.

Provozovatelé největšího areálu v Krušných horách nechali otevřené i stánky s občerstvením.

V jihočeských skiareálech sáňkují a bobují stovky lidí. Řada turistů nedodržuje zákazy vjezdu do Národního parku Šumava. Kvilda má problémy s karavany, které parkují i mimo vyhrazená místa.

I přes často nepříznivé počasí a stojící lyžařské vleky zaznamenávají v posledních dnech velkou návštěvnost i Beskydy. Do hor chodí hodně pěších turistů, kteří vyrážejí na výšlapy prakticky po celém pohoří, ale chodí se i lyžovat na skialpy nebo sáňkovat.

Reklama

Doporučované