Hlavní obsah

Česko žije hokejem. Bude národní tým v Bratislavě úspěšný jako parahokejisté?

Česko žije hokejem. Budou naši hokejisté v Bratislavě úspěšní jako jejich kolegové parahokejisté?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

České domácnosti a restaurace ovládl hokej. Hokejem žijeme ale nejen kvůli probíhajícímu světovému šampionátu v Bratislavě. Rekordní zájem zaznamenali také pořadatelé mistrovství světa v para hokeji. To se před nedávnem konalo v Ostravě. Náš tým tam skončil na 4. místě.

Článek

Skvělý výsledek podtrhl i zájem fanoušků. Hned několik utkání si nenechalo ujít více než 8 tisíc diváků.

„Před zápasem jsme koukali do hlediště a čekali, jestli se to zaplní. A zaplnilo. To bylo úžasné, to nás žene, to je motor,“ říká parahokejista Zdeněk Krupička.

Čtvrté místo je velký úspěch, přestože si naši parahokejisté mysleli na medailové pozice. „Chtěli jsme samozřejmě tu placku, ale díky divákům jsme si to opravdu užili. A myslím si, že se nemáme za co stydět,“ uvedl Zdeněk Krupička.

Příprava parahokejistů

Přípravu parahokejisté nepodcenili a probíhala od prosince třikrát týdně. Hráči dřeli v posilovně a na ledě měli dvoufázové tréninky. Ve srovnání s normálním hokejem musejí parahokejisté zvládat ještě manipulaci se sáňkami a zároveň kontrolovat puk a střílet. „Děláme vše rukama, takže je to velký nápor. Samozřejmě dochází ke střetům, jsem připoutanej k sáňkám, ale potřebuju se s nimi zase zvednout a hrát. Stejně jako musí mít hokejista pořád přišněrované brusle,“ říká Zdeněk Krupička.

Více o tréninku parahokejistů a další zajímavosti se dozvíte ve videu nad článkem.

Rozhovor je součástí pořadu Ráno na gauči, který vysíláme na Televizi Seznam každý všední den od 7:00.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Doporučované