Hlavní obsah

Českobudějovická nemocnice od úterý povoluje návštěvy pacientů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Českobudějovická nemocnice se od 1. června vrací k téměř standardnímu provozu. V minulých týdnech a měsících byl její režim omezený kvůli koronaviru.

Článek

Do nemocnice tak od 1. června mimo jiné mohou zase k pacientům návštěvy. V tiskové zprávě to dnes uvedla její mluvčí Iva Nováková.

„Řízený návrat k plánované zdravotní péči dospěl do bodu, kdy úplnému obnovení běžného provozu brání již jen činnosti, které nemocnice zatím stále provozuje nad rámec své standardní působnosti. Jedná se o odběrové místo covid-19 na parkovišti nemocnice a velkokapacitní očkovací centrum na českobudějovickém výstavišti,“ uvedl ředitel českobudějovické nemocnice Michal Šnorek. Zdravotnický personál, který testování a očkování zajišťuje, tak podle něj chybí na svých domovských pracovištích.

Pacienty smí od úterý navštívit lidé, kteří neprojevují příznaky onemocnění covid-19 nebo jiných respiračních chorob. Další podmínkou je, že musí předložit aktuální negativní test na koronavirus. „Zdravotnická zařízení jistě zůstanou místem, kde budou protiepidemická opatření platit nejdéle. Naším cílem je maximálně chránit pacienty, jejich rodiny a naše zaměstnance. Prosím, respektujte proto pokyny našich pracovníků, kteří jsou oprávněni zpřesnit obecně platná pravidla pro návštěvy podle konkrétní situace na daném oddělení či stanici,“ uvedl Šnorek.

Návštěvy povolily před pár dny i jiné nemocnice v kraji. Za hospitalizovanými mohou například ve Strakonicích a Prachaticích.

Reklama

Doporučované