Hlavní obsah

Český řidič je ve vazbě za riskantní předjíždění, které Němci vidí jako pokus o vraždu

Riskantní manévr, kvůli němuž je obviněn řidič vsetínské společnosti.Video: Facebook / Mr.GermanTruck

 

Reklama

Do takzvané předběžné vazby ho poslal Krajský soud v Brně.

Článek

Krajský soud v Brně poslal do vazby řidiče kamionu, který čelí v Německu obvinění z pokusu o vraždu kvůli riskantnímu předjíždění na silnici B12 v bavorsko-českém pohraničí.

Řidičův manévr zachytila palubní kamera z kabiny předjížděného nákladního vozu.

Mluvčí soudu Eva Angyalossy uvedla, že soud rozhodl o takzvané předběžné vazbě. Trestní řád říká, že důvodem pro její uvalení mohou být obavy z útěku. Nyní bude záležet na státním zástupci, zda navrhne předávací vazbu, na jejímž konci by mohlo být předání muže do Německa.

Řidič vsetínské společnosti Mikostar logistics už po zveřejnění záběrů, které můžete vidět ve videu v úvodu tohoto textu, dostal výpověď z práce. Záznam manévru pochází z 22. ledna, kdy 52letý řidič předjížděl právě ve chvíli, kdy byl provoz v daném směru po krátkém rozšíření na dvouproudový opět sveden do jediného proudu.

Předjíždějící kamion se v poměrně hustém provozu jen velmi těsně vyhnul čelnímu střetu s protijedoucími vozidly – autobusem a následnou kolonou osobních vozů. Kolize by měla katastrofální následky, informovala německá média.

List Passauer Neue Presse s odvoláním na pasovského státního zástupce Waltera Feilera v únoru napsal, že řidič má být co nejrychleji zatčen ve své vlasti. Byl na něj vydán evropský zatykač. Německé státní zastupitelství ho podle Feilera podezírá z „pokusu o vraždu obecně nebezpečnými prostředky“.

Reklama

Doporučované