Hlavní obsah

Cesta na jih se otevírá. RegioJet znovu vypraví vlaky do Chorvatska

Foto: Regiojet

Žluté vlaky v létě opět vyjedou z Prahy do Rijeky.

Reklama

RegioJet stejně jako loni vypraví své žluté vlaky do Chorvatska. Letos však bude jejich kapacita vyšší. Na mimořádná opatření spojená s pandemií je soukromý dopravce připraven.

Článek

Soukromý dopravce RegioJet plánuje, že v létě znovu vypraví pravidelné vlaky do Chorvatska. Loni takto v obou směrech přepravil 60 000 lidí, spoj byl ziskový, řekl mluvčí společnosti Aleš Ondrůj. Na mimořádná opatření spojená s pandemií koronaviru je společnost podle mluvčího připravena.

Pravidelný spoj by měl začít jezdit na konci května z Prahy přes Brno, Bratislavu, Budapešť a Záhřeb do Rijeky. V červnu a září pojedou vlaky třikrát týdně, v červenci a srpnu budou v obou směrech jezdit denně. Z Rijeky pak budou zajištěné návazné autobusové spoje do významným letovisek na pobřeží, uvedla agentura ČTK.

Na mimořádná opatření kvůli koronaviru je společnost podle mluvčího připravena. „Loni jsme lidem poskytovali veškerou asistenci s vyplňováním speciálních příjezdových formulářů, posílali jsme je předem e-mailem, aby měli čas je vyplnit, pokud to bylo potřeba, pomohl palubní personál ve vlaku. Stejně tak jsme připraveni poskytnout maximální asistenci i letos. Případná opatření jsme připraveni řešit aktivně,“ uvedl Ondrůj s tím, že to platí i pro případné testy na covid-19.

RegioJet dnes spustil prodej dovolenkových balíčků včetně ubytování, samostatné jízdenky začne prodávat od poloviny února. „Vzhledem k tomu, že doba je komplikovaná, předpokládáme, že letní sezona bude možná stejně, jako tomu bylo loni. Pokud by ale platila nějaká nová omezení, jako to bylo loni s omezením zastávek ve Slovinsku, pak umožňujeme jízdenky operativně bez sankcí stornovat,“ dodal Ondrůj.

Vlaky mají být letos o tři vagony delší než loni, což umožní zvýšit kapacitu jednoho spoje na více než 650 cestujících. Ceny jízdenek budou opět začínat na 590 korunách za jednosměrnou jízdenku na sedačce, jízda v lůžkovém kupé vyjde minimálně na 790 korun.

Reklama

Doporučované