Hlavní obsah

Cestovní ruch na Božím Daru se vrací do normálu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Cestovní ruch na Božím Daru na Karlovarsku se po omezeních spojených s epidemií koronaviru postupně vrátí do normálu.

Článek

Pro turisty se už v pondělí obnoví provoz infocentra, na Klínovci začne za týden letní sezona a 25. května se otevře štola Johannes.

Božídarské infocentrum zahájí provoz od pondělí a bude mít otevřeno každý den. „Pojedeme v normálním režimu, samozřejmě za dodržování bezpečnostních a hygienických podmínek,“ řekla ČTK pracovnice infocentra. „Lidé sem stále volají, chtějí do přírody, máme tu navíc hezky, takže očekáváme velký nával, ještě když nás čekají dva prodloužené víkendy,“ dodala.

Na Božím Daru lze už nyní navštívit areál Novako, kde si lidé mohou zapůjčit horská kola, elektrokola či elektrokoloběžky. Podle manažerky areálu Pavlíny Novákové ale lidé zatím moc nejezdí. „Doufáme, že se to obnoví, lidé mají zatím strach. Ukončili jsme zimní sezonu a přestavujeme areál na dětský park. Otevřít bychom ho mohli začátkem května,“ řekla Nováková.

Ode dneška lze opět osobními vozidly vyjet na vrchol Klínovce. Letní sezona Trail Parku Klínovec se zahájí 1. května. „Na první víkend budou připraveny traily Rubin a Baron a sjezdová trať DHK. O otevření Azuru budeme brzy informovat. V provozu bude i lanovka, půjčovna a dva stánky s občerstvením,“ informovali provozovatelé na Facebooku. V květnu bude areál v provozu od čtvrtka do neděle.

Turisté budou moci od 25. května na Božím Daru navštívit také historickou štolu Johannes v osadě Zlatý Kopec. Na webových stránkách je již možná rezervace vstupenek.

Reklama

Související témata:

Doporučované