Hlavní obsah

Cestující v pražském metru čeká do 31. října výluka v části trasy C

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Cestující v pražském metru čeká do neděle 31. října výluka v části trasy C. Dopravní podnik bude mezi stanicemi I. P. Pavlova a Muzeum a na Vyšehradě vyměňovat pražce za nové. Kromě toho budou v obou úsecích výměny kolejnice.

Článek

Mezi stanicemi Hlavní nádraží a Pražského povstání pojede náhradní autobusová doprava XC. Další výluka se uskuteční v příštím roce. Pražce naposledy podnik měnil ve stejném úseku letos v červenci.

Při výluce budou vyměněny dřevěné pražce za betonové v úseku I. P. Pavlova - Muzeum v první traťové kolejí a v 2. staniční koleji ve stanici Vyšehrad. Celkem bude vyměněno 510 pražců. Ve zmíněném úseku je celkem 6359 pražců, z čehož je 1774 už nových betonových.

Metro pojede mezi stanicemi Letňany – Muzeum a Háje – Pražského povstání. Mezi hlavním nádražím a Pražského povstání bude zaveden náhradní autobus XC, který pojede v pátek v intervalu jedna až dvě minuty a o státním svátku, v sobotu a v neděli v intervalu dvě minuty. V pátek 29. října bude mít metro mezi Letňany a Muzeem prodloužen interval na asi šest až sedm minut.

Další výluka na lince metra C je naplánována na příští rok o Velikonocích a následně během červencového týdne, ve kterém jsou svátky Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje a Den upálení mistra Jana Husa. Poslední výluka se uskuteční v jednom z listopadových víkendů.

Reklama

Související témata:

Doporučované