Hlavní obsah

Chtěl nastěhovat horníky Bakalovi před dům. Švýcaři Krúpovi demonstraci nepovolili

Ve Švýcarsku měly proti Bakalovi demonstrovat až stovky lidí. Úřady to nepovolily.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Čtyřdenní okupace švýcarského sídla miliardáře Zdeňka Bakaly na konci června nebude.

Článek

Akci, kterou naplánoval finančník Pavol Krúpa, totiž úřady městečka Nyon u Ženevského jezera nepovolily. Vládce finanční skupiny Arca Capital chtěl do Švýcarska odvézt desítky až stovky lidí, kteří se cítí poškozeni pádem důlní společnosti OKD, již Bakala a jeho společníci léta ovládal.

„Úřady z Nyonu nám namísto požadovaných čtyř dní nabídly možnost uspořádat pouze čtyřhodinovou demonstraci v jediný den. To by ale neplnilo plánovaný účel,“ potvrdila Seznam Zprávám mluvčí Krúpovy finanční skupiny Arca Capital Barbora Hanáková.

Podle ní Arca, která patří k věřitelům insolventní důlní společnosti, ale své plány zcela neopouští. „Zvažujeme další kroky. Demonstraci bychom chtěli určitě uspořádat, ale je možné, že ji přesuneme například do Česka, protože trváme na tom, že musí být delší než čtyři hodiny,“ doplnila Hanáková.

Původně chtěl Krúpa obsadit s horníky, menšinovými akcionáři či věřiteli okolí Bakalova švýcarského sídla od 27. do 30. června. „Je potřeba upozornit lidi v místě, kde jej považují za seriózního podnikatele a mecenáše, na to, jak podnikal a kam to vedlo,“ uvedl v dřívějším rozhovoru pro Seznam Zprávy Krúpa.

Reklama

Doporučované