Hlavní obsah

Chtěla osvobodit Češky od domácích prací. Se startem „druhé kariéry“ ale neuspěla

S osvobozováním žen od domácích prací to nevyšlo, tak jim aspoň dodávám sebevědomí, říká Marie Petrovová.Video: Adam Junek

 

Reklama

I nejpromyšlenější projekt nemusí vyjít, dokud si to člověk nezkusí v realitě, upozorňuje expertka na řízení kariéry.

Článek

Po třinácti letech v bankovnictví si řekla dost, chci něco svého a smysluplného. „Díky fantastické paní na úklid jsem už přes patnáct let nesáhla na žehličku. Čas se dá využít smysluplněji, a tak jsme se ještě s jednou kolegyní pustily do projektu Osvobozená domácnost. S myšlenkou, že firma klientům zařídí všechno. Úklid, stěhování, řemeslníky i IT služby nebo daně,“ vypráví Marie Petrovová.

Po třech letech firmu utlumuje. Nevyšlo to, jak si se společnicí představovaly. „Propočítané jsme to měly dokonale, ale asi to nebylo úplně to, co jsme chtěly dělat srdcem - a to se vždycky pozná,“ míní.

Že druhá kariéra nemusí vyjít úplně podle představ, potvrzuje i expertka na řízení kariéry Ivana Votočková ze společnosti Touchdown. „Dokud si to lidé nezkusí, často nevědí, do čeho jdou. Měli jsme klientku, manažerku, která toužila po kavárně. Nechala se nejdřív zaměstnat v jedné provozovně a tam zjistila, že svou rozhodně nechce,“ říká v pořadu Dobrý byznys.

Celý pořad si můžete pustit zde:

Propočty k druhé kariéře nestačí, i nejpromyšlenější projekt může krachnout.

A co stojí za rozhodnutím pustit se do úplně nové kariéry? Třeba pocit nenaplnění, jak o něm mluví Marta Hanušová.

Marta Hanušová - Cesta z korporátních financí za snem o luxusních bytových doplňcích:

Chyběl mi pocit, že mohu v korporaci něco změnit. Tak jsem sedla za šicí stroj.Video: Adam Junek

Reklama

Doporučované