Hlavní obsah

Chybí mi pořád, říká Richard Tesařík 16 let po bratrově smrti

Richard Tesařík ve studiu Televize Seznam.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Je to už šestnáct let, co zemřel hudebník Vladimír Tesařík. Jeho bratr Richard se z nečekané ztráty vzpamatovává dodnes, i když v rozhovoru pro Televizi Seznam přiznal, že rány částečně zahojil čas. V rozhovoru promluvil i o obnoveném muzikálu Galileo, ve kterém také hrál s bratrem.

Článek

„Brácha chybí pořád, senzačně zpíval a skládal. V červnu to bude šestnáct let. Nedá se nic dělat,“ uvedl Richard Tesařík.

S bratrem Vladimírem se těsně před jeho smrtí pracovně potkával nejen v kapele Yo Yo Band, ale také v muzikálu Galileo. Ten se nyní po patnácti letech vrací na scénu. V původní sestavě chybí jen zesnulí Vladimír Tesařík a Petr Muk.

„Texty jsou totožné s těmi, které jsme se učili. Myslel jsem, že se mi vybaví, ale nestalo se, musel jsem se je učit znovu. Zkoušelo se jen pár dní, očekávalo se, že si každý dá domácí přípravu, což se stalo, ale i tak jsme si museli paměť pořádně oživit,“ dodal se smíchem Tesařík, který je prý v dobré kondici.

„Cítím se dobře. V Plzni hraju Do naha!, tam si zatančím víc než v Galileu. Muzikál je obecně fyzicky méně náročný než třeba živé hraní. V muzikálu někdy mluvím, někdy zazpívám, zatímco během koncertu zpívám i dvě hodiny v kuse. Koncert je tak náročnější na hlasivky, muzikál zase na kázeň,“ dodal muzikálový kardinál Angeloni.

Celý rozhovor si můžete pustit v úvodním videu. Je součástí Magazínu Slavní, který Televize Seznam vysílá každou neděli od 21 hodin.

Reklama

Související témata:

Doporučované