Hlavní obsah

Chybu po porodu děvčátka v pardubické nemocnici začala vyšetřovat policie

Foto: ČTK

Pardubická nemocnice

Reklama

Policie začala vyšetřovat případ děvčátka, které se narodilo v červnu v pardubické nemocnici a zřejmě kvůli chybě lékařů zůstane postižené.

Článek

Kriminalisté stanovili právní kvalifikaci možného trestného činu jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. ČTK to řekla mluvčí krajské policie Dita Holečková. „Byly zahájeny úkony trestního řízení, obviněn zatím nikdo nebyl,“ uvedla.

Matka dítěte trpěla v těhotenství streptokokovou infekcí. Děvčátko po porodu zřejmě nedostalo včas antibiotika proti nákaze a ponese si trvalé následky. Představenstvo společnosti Nemocnice Pardubického kraje v pondělí odvolalo ředitelku pardubické a chrudimské nemocnice Štěpánku Fraňkovou.

Podle mluvčí firmy Kateřiny Semrádové zůstane lékařkou pardubické nemocnice. Minulý týden kvůli případu lékaři a primář novorozeneckého oddělení dostali výtky. Ministerstvo zdravotnictví tento týden oznámilo, že do pardubické nemocnice pošle kontrolu.

Pardubická nemocnice také čelí obvinění kvůli pooperačním komplikacím malého chlapce v roce 2017, který následně zůstal v takzvaném bdělém kómatu. Obviněny jsou i lékařka a dvě zdravotní sestry, a to z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Doporučované