Hlavní obsah

Čína posílá vyslance do KLDR, zda bude řešit jadernou krizi, nepotvrdila

V KLDR bude čínský velvyslanec. Má informovat o výsledcích sjezdu komunistické stranyVideo: AP, Reuters

 

Reklama

Vedoucí vnějších vztahů Komunistické strany Číny se v pátek vydá do Severní Koreje. O tom, zda bude Sung Tchao usilovat o diplomatické řešení raketové a jaderné krize, Čína mlží.

Článek

Poprvé od února loňského roku navštíví čínský vyslanec Severní Koreu, s touto informací příšla státní agentura Nová Čína. Peking se dlouhodobě snaží vyřešit raketovou a jadernou krizi, vyvolanou právě KLDR.

Oficiálním důvodem Sung Tchaovy severokorejské návštěvy je informovat režim Kim Čong-una o výsledcích 19. sněmu Komunistické strany Číny. Severokorejská agentura KCNA plánovanou návštěvu čínského diplomata potvrdila.

Čína už o výsledcích sjezdu své vládnoucí strany informovala další komunistické státy. Sung Tchao už má za sebou cesty do Laosu nebo Vietnamu.

K diplomatickým jednáním v Severní Koreji dojde jen týden poté, co Čínu navštívil prezident Donald Trump v rámci své cesty po Asii. Americký prezident v Pekingu vyzval k větším represím vůči KLDR, apeloval pak především na čínského prezidenta Si Ťin-pchinga.

Reklama

Doporučované