Hlavní obsah

Cirk La Putyka uvede své představení odložené kvůli koronaviru

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Soubor nového cirkusu Cirk La Putyka dnes zahájí obnovenou premiérou svého představení Memories of Fools novou sezonu v pražském prostoru Jatka78.

Článek

Inscenace loni měla téměř 180 repríz v berlínském divadle Chamäleon Theatre, letos od března měla naplánované uvádění v Praze, do kterého ale zasáhl koronavirus. Přestavení soubor ale letos v březnu začal jako jeden z prvních v tuzemsku streamovat, živé přenosy na sociálních sítích sledovaly stovky tisíc diváků.

Pro zahájení nové sezony Jatek78 proto soubor symbolicky vybral toto představení. „Dlužíme je našim divákům, fanouškům, týmu inscenace i celému našemu souboru,“ uvedl principál Cirku La Putyka Rostislav Novák mladší. První večer bude ve znamení charity - soubor zve lékaře z několika pražských nemocnic nebo děti z dětských domovů.

„Představení nese podtitul ‚Všichni jsme blázni, protože doba je bláznivá‘ a hledá naše nejstarší a nejhlubší vzpomínky,“ řekl Novák k představení. Pracuje v něm s takzvanými novocirkusovými disciplínami, jako jsou cyr wheel, teeterboard, žonglování, vzdušná a párová akrobacie, ale i s klauniádami, tancem a loutkami. Cyr wheel je disciplína využívající velký kovový kruh, jehož se artista drží roztaženýma rukama a nohama. Je uvnitř kola a akrobatickým pohybem a vlastní vahou rotuje kolem své osy a kolem otočného kola. Teeterboard je zařízení podobné trampolíně, ale s dřevěnou odrazovou plochou.

Novák uvedl, že představení Memories of Fools hledá nejstarší a nejhlubší vzpomínky člověka, zkoumá, jak daleko je každý schopen vracet se ve vzpomínkách a jak dlouho je chopen udržet některé vzpomínky v hlavě.

Reklama

Související témata:

Doporučované