Hlavní obsah

Cirkusová rodina Berousků staví vlastní zábavní park

Národní cirkus originál Berousek.

 

Reklama

Multifunkční komplex s kontaktní zoo, muzeem, dětským hřištěm, kolotoči, penzionem a samozřejmě i stálým cirkusem. V Bylanech nedaleko Českého Brodu vzniká na deseti hektarech půdy velký zábavní park, za kterým stojí známá cirkusová rodina Berousků.

Článek

„Myslím si, že otevírat budeme v květnu roku 2020,“ říká Jiří Berousek mladší, ředitel Národního cirkusu originál Berousek, s tím, že celý projekt připravuje rodina sama, svépomocí a s vlastní technikou.

I tak se investice vyšplhá na sto milionů korun.

„Děláme to postupně. Nechceme žádné dotace, chceme si to udělat podle sebe. I když nám to bude trvat déle," dodává Berousek.  Mělo by se jednat o první park tohoto typu v Česku. Místo vybrala rodina strategicky. Je snadno dostupné nejenom z Prahy, ale třeba i Hradce Králové a dalších větších měst. Cirkus má v místě své zimoviště.

V západní Evropě jsou podobné parky běžnou součástí volnočasové nabídky. A bylo jen otázkou času, kdy začnou přibývat i v České republice. Kromě Berousků obří park chystá také exšéf pražské zoo Petr Fejk. Ten chce nedaleko Prahy originální tématický park se spoustou žánrových specifik.

Reklama

Související témata:

Doporučované