Hlavní obsah

Cítím se zneužita. Farna se ozvala proti Babišově účasti na jejím koncertě

Foto: Profimedia.cz

Ewa Farna na archivním snímku z roku 2018

Reklama

Už během soboty se premiér Andrej Babiš dostal do konfliktu se svými odpůrci.

Článek

Proti kroku v předvolební kampani premiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše se ozvala známá česká zpěvačka Ewa Farna.

Došlo k tomu poté, co Babiš na svém Facebooku sdílel jednu fotografii z koncertu této zpěvačky. Ten se konal v pátek v prostorách Vinařství Johann W na Litoměřicku.

Babiš k fotce přidal ještě komentář, že si tento koncert moc užil. Farna na to zareagovala v sobotu v noci se slovy, že se cítí zneužita.

„Snažím se lidi skrze hudbu spíš pojit a politiku na koncerty netahat. A je mi hodně nepříjemné, že jste ji tam přivedl. Cítím se zneužita,“ napsala Farna pod zmíněnou fotografii.

Foto: Facebook Andreje Babiše, Seznam Zprávy

Andrej Babiš na koncertě.

Už během sobotního dne se přitom předseda vlády střetl se svými odpůrci.

V dopoledních hodinách v Průhonicích, kde český předseda vláda bydlí, pomalovali dobrovolníci Milionu chvilek pro demokracii kříži zdejší hlavní náměstí jako připomínku zemřelých na koronavirus. Tím tak vyjádřili nespokojenost s kroky Babišovy vlády.

Po obědě pak Babišův mítink narušila skupinka odpůrců vládních opatření a očkování. Protestující jezdili auty s českými vlajkami kolem náměstí a troubili. Poté se vydali do fronty mezi Babišovy příznivce čekající na autogram a začali je provokovat.

Jeden z účastníků měl igelitku s vejci. Ta následně na Andreje Babiše rozdávajícího podpisy do knihy Sdílejte, než to zakážou! vrhnul. Muž se pokusil utéct, ale policie ho brzy dopadla.

Ostatní demonstranti ale začali policisty blokovat a bránili jejich odjezdu. Situaci na video zachytili reportéři Seznam Zpráv při natáčení pořadu Neboli o kampani Andreje Babiše. Asi za půl hodiny dorazili těžkooděnci a ochranka Babiše následně ukryla do nedaleké cukrárny.

Reklama

Doporučované