Hlavní obsah

ČSSD chtěla ukázat novou tvář. Mluvil mudrc, bouchač i statistik, show nakonec ukradl Paroubek

Shrnutí konference ČSSD k novému volebnímu programu.

 

Reklama

Podívejte se na shrnutí konference ČSSD k novému volebnímu programu.

Článek

ČSSD představila program, který jí má zajistit úspěch v říjnových volbách do Sněmovny. Sociální demokraté v něm slibují voličům průměrný plat 40 000 korun měsíčně do pěti let, progresivní zdanění i určitou formu milionářské daně nebo rychlejší zdravotní péči. Program nese název Dobrá země pro život (shrnutí sobotní konference si pusťte ve videu nad článkem).

Podle statutárního místopředsedy Milana Chovance se ukázalo, že ČSSD táhne za jeden provaz. V projevu zdůraznil, že sociální demokraté musejí přestat s hádkami mezi sebou a vést politické debaty sami o sobě.

Podle nového volebního lídra Zaorálka by rolí ČSSD mělo být pomáhat a chránit. Neměla by lidi buzerovat regulacemi a připomínat jim své minulé úspěchy, uvedl Zaorálek.

Ústřední výkonný výbor také přijal usnesení, v němž poděkoval premiérovi Bohuslavu Sobotkovi za jeho práci, kterou udělal pro stranu i pro stát. Sobotka se tento týden kvůli klesajícím volebním preferencím strany rozhodl vzdát role volebního lídra a předsedy strany. Účastníci konference jeho sedmileté působení v čele strany odměnili dlouhotrvajícím potleskem vestoje.

Překvapením konference byla zpráva o plánovaném návratu Jiřího Paroubka. Bývalý předseda vlády a někdejší šéf ČSSD Jiří Paroubek se má stát členem ČSSD v Cerhenicích na Kolínsku. Paroubkův záměr by mohl narazit u pražských sociálních demokratů, kteří ho musí podle stanov strany schválit.

Reklama

Doporučované