Hlavní obsah

Čtyřnásobný vrah Dahlgren se oběsil, potvrdila věznice. O svém záměru informoval již dříve rodiče

Kevin Dahlgren se v Brně oběsil, potvrdila věznice.Video: Jolana Humpálová

 

Reklama

Dahlgren loni v září podal dovolání k Nejvyššímu soudu. Jeho obhájce v něm navrhoval, aby mladý Američan místo výkonu trestu zamířil do zabezpečovací detence.

Článek

Kevin Dahlgren, odsouzený za čtyřnásobnou vraždu v Brně, se ve vězení oběsil, potvrdila jeho obhájci Richardu Špíškovi valdická věznice. Stalo se tak 11. ledna po šesté hodině večer, řekl Špíšek ČTK. Žádné další informace věznice obhájci nesdělila. Se zprávou bylo obeznámeno americké velvyslanectví, Špíšek už minulý týden Dahlgrenovy rodiče o sebevraždě jejich syna informoval e-mailem.

Mluvčí valdické věznice Eva Francová v pátek potvrdila pouze to, že ve čtvrtek vpodvečer ve věznici zemřel jeden vězeň. Doplnila, že další informace vzhledem k vyšetřování věznice zatím poskytovat nebude. „Případ vyšetřují GIBS, policie a vnitřní orgány Vězeňské služby,” řekla Francová.

Serveru iRozhlas Špíšek už dříve řekl, že Dahlgren telefonicky svým rodičům o záměru spáchat sebevraždu říkal. „Informoval jsem o tom jak věznici, tak ředitelství Vězeňské služby, a pevně věřím, že valdická věznice učinila maximum pro to, aby této situace předešla. Chápu ale, že nelze zabránit všem nešťastným událostem, zejména pokud je skutečně snaha na straně odsouzeného něco takového učinit,” řekl Špíšek už dříve ČTK.

Američan Dahlgren podle pravomocného rozsudku zavraždil v květnu 2013 v Brně-Ivanovicích všechny členy rodiny, u níž dočasně bydlel - otce, matku a jejich dva syny, z nichž jeden byl nezletilý. Odsouzen byl na doživotí.

Reklama

Doporučované