Hlavní obsah

Cyklobusy mezi Vimperkem a Kvildou přepravily přes 3000 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Nová linka cyklobusů, která zajišťuje v sezoně pro turisty na Šumavě spojení mezi Vimperkem a Kvildou, letos přepravila více než 3000 lidí. Zároveň převezla téměř 350 kol. Linku cyklobusu zajišťuje město Vimperk.

Článek

ČTK to řekla Martina Křížová, vedoucí odboru školství, kultury a cestovního ruchu městského úřadu. Cyklobusy podle ní najezdily více než 12 000 kilometrů.

„Projekt byl podle nás úspěšný, proto jsme prodlužovali dobu jeho trvání do konce září. Tento ročník jsme brali jako pilotní a chystali jsme ho na poslední chvíli, takže nás výsledek mile překvapil,“ uvedla Křížová. Speciální cyklobusy mezi Vimperkem a Kvildou pravidelně jezdily od července.

Jde o alternativu dopravy pro turisty, kteří v letních měsících Šumavu navštěvují ve vysokém počtu. Křížová uvedla, že v příštím roce by cyklobusy mohly jezdit i do více míst než letos. „Na projekt bychom rádi navázali a jednáme s dalšími obcemi na prodloužení tras,“ řekla. Podle ní by město přivítalo i partnera, který by se podílel na financování provozu cyklobusů. Zájem o podporování projektu už projevil strakonický pivovar Dudák.

Turisté na Šumavě mohou v létě využít také na dalších místech jinou formu hromadné dopravy. Jde o projekt Plzeňského kraje Zelené autobusy. V červenci a srpnu tuto službu využilo podle odhadu zřizovatele více než 100 000 cestujících. Zelené autobusy zajišťují hromadnou dopravu na území CHKO a Národního parku Šumava.

Reklama

Doporučované