Hlavní obsah

Další smrtelná nehoda automobilu Tesla, na vině prý ale není samořídící systém

Havárii nepřežili dva lidé, třetí skončil v nemocnici.Video: AP

 

Reklama

Na Floridě došlo k další smrtelné nehodě automobilu společnosti Tesla. Podle vyšetřovatelů je na vině lithium-iontová baterie na samořídící systém.

Článek

Federální bezpečnostní agentura v USA řeší případ vážné nehody elektromobilu značky Tesla. Po nárazu do zdi a následném vzplanutí baterie zemřeli dva studenti střední školy.

Podle vyšetřovatelů za nehodu tentokrát nemůže systém samořídících vozů. Na vině jsou lithium-iontové baterie, které Tesla do svých elektrovozů instaluje. I přes jejich vysokou hořlavost si firma stála zatím, že její automobily jsou k požáru náchylná méně než ta poháněná benzínem.

K incidentu došlo ve městě Fort Lauderdale amerického státu Florida. Automobil od společnosti Tesla po rychlé jízdě narazil do zdi, což vyvolalo explozi baterie. Vůz se tak během několika vteřin ocitl v plamenech.

Osmnáctiletý řidič auta Barrett Riley a jeho stejně starý spolujezdec Edgar Monserratt Martinez byli na místě mrtví. Třetí člen posádky, rovněž osmnáctiletý Alexander Barry, z auta zřejmě vypadl po nárazu. S těžkým zraněním byl převezen do nemocnice, jeho zdravotní stav zůstává nejasný.

Reklama

Doporučované