Hlavní obsah

Další Xbox. Microsoft se chystá představit novou herní konzoli

Foto: https://nerd4.life

Ilustrační foto.

Reklama

Název nové konzole představila americká společnost už loni, nyní o Xbox Series unikly další informace. Cenou Microsoft cílí na širší hráčskou základnu: levnější verze by měla přijít na 200 dolarů, tedy necelých pět tisíc korun.

Článek

Už v loňském roce na The Game Awards 2019 Microsoft odhalil jak název svojí připravované herní konzole – Xbox Series, tak její design, což není úplně obvyklé. Výkonný viceprezident oddělení her Phil Spencer navíc o nové generaci Xboxu mluvil v množném čísle, takže se dalo očekávat, že nezůstane pouze u jednoho modelu.

A očekávání se potvrdila. Herní server Eurogamer uvedl, že Microsoft měl konzoli nesoucí název Lockhart původně odhalit již v červnu. To však padlo a plány se přesunuly na srpen.

Název, tvar a výkon

S názvem Lockhart ale server trefil do černého: do nového projektu společnosti Microsoft s názvem Scarlett by měl spadat méně výkonný Xbox Series S Lockhart a nadupanější stroj Xbox Series X s název Anaconda. První spekulace ohledně rozdílů obou konzolí se točily kolem rozdílného výkonu. Jak ale naznačují fotografie, budou se lišit nejen výkonem, ale i velikostí a také přinesou úplně nový tvar krychle a kvádru.

Nový název Microsoft částečně potvrdil obrázkem anakondy na základní desce Series X.

Z firmy navíc unikl dokument, podle kterého má mít Series S stejnou rychlost procesoru jako Series X. První zmíněná konzole by také měla mít 7,5 GB využitelné RAM paměti a okolo čtyř 4 TFLOPS oproti řadě X, jež má mít RAM 13,5 GB s výkonem 12 TFLOPS.

Přijatelná cena Series S

Pokud se všechny informace potvrdí, Lockhart by měl být dostupnější variantou nové generace konzolí Microsoftu, u které se navíc předpokládá propojení s předplacenou službou Xbox All Access. Podle magazínu The Verge mají jít obě verze do prodeje souběžně.

Teď ale jedna z podstatných věcí: Kolik bude novinka stát? Portál Tom's Guide přišel s cenovkou Xbox Series X okolo 400 až 500 dolarů, zatímco levnější řada by měla přijít na zajímavější částku 200 dolarů.

Před nějakou dobou se také hodně mluvilo o bezdiskové verzi Xboxu, což se nakonec nepotvrdilo. Touto cestou se naopak vydala společnost Sony, která má letos vydat PlayStation 5, jenž bude k dispozici právě v bezdiskové verzi. Měla by být levnější, byť přesnou cenu si výrobce zatím nechává pro sebe.

Reklama

Doporučované