Hlavní obsah

Dejte obrazy Zemana do kompostu, napsal. Teď musí ředitel gymnázia na kobereček

Ústecký kraj obdržel návrh na odvolání ředitele, podal ho občan Teplic.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Ředitele teplického gymnázia Zdeňka Bergmana si předvolalo vedení Ústeckého kraje.

Článek

Ředitel gymnázia v Teplicích Zdeněk Bergman nechal před čtyřmi lety sejmout ve škole ze stěn obraz s prezidentem Milošem Zemanem. Bylo to poté, co hlava státu v rozhovoru pro Český rozhlas použila několikrát vulgární výrazy.

Když minulý týden Miloš Zeman opět do éteru vypustil několik vulgarit, napsal ředitel na sociálních sítích, že by obrazy měl školník zahrabat do kompostu.

Ústecký kraj jako zřizovatel gymnázia si nyní teplického ředitele pozval.

„V tomto týdnu se vedení kraje sejde s panem ředitelem, aby mohl své jednání vysvětlit,” uvedla mluvčí kraje Lucie Dosedělová.

Ředitel Bergman říká, že jeho vyjádření na sociální síti bylo trochu expresivní. „Ve skutečnosti jsem samozřejmě školníkovi žádný takový pokyn (zahrabat obrazy do kompostu) nedal. Ty obrazy jsou dál ve skladu. Ale chtěl jsem tím vyjádřit to, že s návratem obrazů na čelní stěny učeben rozhodně nepočítám,” vysvětlil Bergman.

Kraj takové vysvětlení chápe. „Podle našich informací došlo pouze k písemnému, ač nevhodnému, vyjádření a popsaný skutek se nestal,“ uvedla mluvčí Dosedělová.

Ústecký kraj však obdržel návrh na odvolání ředitele, které podal obyvatel Teplic. Jmenování i odvolání ředitelů příspěvkových organizací je v kompetenci rady kraje.

K odvolání se podle mluvčí přistupuje v případě, že se ředitel dopustí zvlášť závažného a kvalifikovaného porušení pracovních činností.

Reklama

Související témata:

Doporučované