Hlavní obsah

Dělám písničkaření s nadsázkou, říká Pokáč. Ve Slavných si za svou tvorbu převzal zlatou desku

Písničkář Pokáč převzal zlatou desku ve studiu Slavných. Video: Barbora Marková

 

Reklama

Písničkář Pokáč má za sebou úspěšný rok. Loni vydal debutové album Vlasy, které mu vyneslo nominaci na Objev roku 2017 v anketě Český slavík a na Cenu Anděl České hudební akademie. Ve studiu Slavných ho čekalo další ocenění. Převzal si zlatou desku za svoji tvorbu.

Článek

V hudební branži se šestadvacetiletý písničkář, který si říká Pokáč, pohybuje od roku 2009. Svou tvorbu charakterizuje jako „písničkaření s nadsázkou“. Napsal texty nejen pro své songy, ale třeba i pro Voxela, skupinu Mirai nebo Jakuba Děkana. Právě duet s Jakubem s názvem Co bejvávalo, už má nyní má YouTube přes 4 miliony zhlédnutí.

„Ona to je především Děkysova zásluha, protože tenhle song psal víceméně sám, já jsem si tam dal svoji sloku. A byl jsem asi jenom osmý v pořadí hostů, již ho odmítli. A já jsem byl první, který přijal, takže je to velký úspěch, ano,“ vtipkuje zpěvák.

S humorem sobě vlastním si převzal i v dnešní době velmi příjemné ocenění. 19. května vydal svoji první desku Vlasy, jejímž prodejem dosáhl na zlatou desku, kterou dostal z rukou Libora Lysého z Warner Music Czech Republic. „Zlatá deska se nepředává moc často. Je to výjimečný okamžik. Ta deska se dříve dávala za určitý počet prodaných CD, ale tím, jak se doba mění, tak dnes se dává ve chvíli, kdy album přitáhne určitý finanční obrat. V tomto případě je to půl milionu korun,“ doplňuje marketingový manažer.

Pokáč se snaží nepsat písně o lásce, spíš popisuje události běžného dne. „Pokud máte rádi humor, sarkasmus, satiru, tak si to pusťte,“ charakterizuje svoji tvorbu. Uslyšíte od něj tedy například songy s názvem Vymlácený entry, Rád chodím na poštu nebo Mám doma kočku.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované