Hlavní obsah

Den v byznysu: Dluží vám za letenku? Peníze z aerolinek se dolují v Brně

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Silvie Friedmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled všeho podstatného, co se odehrává ve světě podnikání, peněz a tentokrát i v Brně.

Článek

Dnes vás v pořadu Den v byznysu vezmeme do dvou míst, kam tak často nevyrážíme: do oblak a do Brna.

Jaké to je z Brna dolovat z aerolinek peníze za zrušené lety a jak se připravuje nejproslulejší tuzemský strojírenský veletrh, když jeho partnerem v jihomoravské metropoli ze známých důvodů nebudou Rusové?

Podívejte se ve videu nahoře.

A tady je přehled událostí:

Toyota bude ve svém závodě v Kolíně vyrábět nový model v kategorii malých vozů. Předpokládaný název auta i kolik jich bude dělat, oznámí firma v budoucnu, informoval mluvčí automobilky. V Kolíně se nyní vyrábí trojice malých aut – Toyota Aygo, Peugeot 108 a Citroën C1, letos se k nim přidává také větší model Yaris.

Spor o 119 milionů korun nepříjemně zasáhl do prodeje luxusních bytů ve výškové budově V Tower v Praze na Pankráci. Prodej posledních sedmi volných bytů v pankráckém „véčku“ zablokoval předběžným opatřením Obvodní soud pro Prahu 4. Podnět k tomu dal insolvenční správce stavební firmy PSJ, která mrakodrap stavěla.

Stavební spořitelny uzavřely v prvním čtvrtletí přes 112 nových smluv o stavebním spoření. Jde o meziroční pokles o sedm procent, jak vyplývá z informací Ministerstva financí. Průměrná cílová částka u nových smluv meziročně stoupla na 539 tisíc korun.

Průměrná mzda v Česku v letošním prvním čtvrtletí vzrostla o 3,2 procenta na 35 285 korun. V hrubém tak zaměstnanci dostávali o 1089 korun více než před rokem.

Americký technologický gigant Apple povolá od září své zaměstnance zpět do kanceláří nejméně na tři dny týdně. V interní zprávě pro zaměstnance to uvedl šéf společnosti Tim Cook. Někteří pracovníci budou moci zbylé dva dny pracovat na dálku.

Na světové nebe se i pro civilní pasažéry po více než 17 letech vrátí nadzvuková letadla. V osobní přepravě fungovala naposledy v éře slavného Concordu. Jak rychle, kdy a kam budou stroje létat?

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované