Hlavní obsah

Den v byznysu: Tento druh uhlí nejde nahradit. Sází na něj český miliardář

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve čtvrtek 24. června.

Článek

PPF si otevřela dveře k úplnému ovládnutí O2

Skupina PPF si otevřela dveře k plnému ovládnutí operátora O2 a jeho stažení z pražské burzy. Díky zrychlenému odkupu akcií zvýšila svůj podíl na 90,01 procenta a může vytěsnit ostatní akcionáře. Jednalo se o první transakci tohoto druhu realizovanou na tuzemském kapitálovém trhu.

Bouřky odstavily blok Temelína

Noční silná bouřka vedla k odstavení druhého bloku jaderné elektrárny Temelín. Spadly totiž stožáry firmy ČEPS, která zajišťuje provoz přenosové soustavy. S odstávkou bloku ale technici elektrárny počítali. Měla začít příští týden na dva měsíce, bouře ji jen o týden urychlila.

Výroba i tržby automobilek klesly

Tržby českých automobilek loni klesly o desetinu na jeden bilion korun. Zhruba stejnou měrou klesl i export. Výrobu krize zasáhla výrazněji, ta se snížila o pětinu na 1,15 milionu vozů. Dopad pandemie na počet zaměstnanců byl ale u automobilek minimální. Celkový počet pracovníků v odvětví klesl o dvě procenta na 135 tisíc lidí. Průměrná mzda v automobilkách poprvé v historii přesáhla hranici 45 tisíc korun.

Škoda pozastaví výrobu

Odbory Škody Auto dnes oznámily, že kvůli nedostatku surovin některé provozy automobilky příští týden dočasně zastaví.

Buffett opouští Gatesovy

Po rozchodu svých zakladatelů má Nadace Melindy a Billa Gatesových další problém. Z její tříčlenné správní rady odchází legendární americký investor Warren Buffett. Ten doposud nadaci daroval přes 27 miliard dolarů. S jejími cíli ale dál souzní a podporuje ji, uvedl 90letý investor.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Související témata:

Doporučované