Hlavní obsah

Den v byznysu: Soudruzi v Pekingu vrní blahem. Už cítí miliardy z Česka

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pondělí 25. ledna.

Článek

Na sociálních sítích se množí příklady hospod, které navzdory vládním nařízením otevřely – buď se ohánějí právními nedostatky, nebo na svou obranu vytáhnou svobodu podnikání. Společným jmenovatelem je však boj o holou existenci. Data z EET, která má SZ Byznys k dispozici, ukazují, že tržby celého sektoru spadly o 57 procent. To žádný kompenzační bonus nezachrání.

Kde sehnat 41 miliard

Problém je, že rok 2020 nezničil jen plány hospodských. Covid-19 se prohnal také rozpočty zdravotních pojišťoven a zanechal v nich díru za 41 miliard. A to pandemie ještě zdaleka neskončila.

Peking se těší, Češi diskutují o ceně respirátorů

Ministři si pohrávají s myšlenkou, že zavedou povinné nošení FFP2 respirátorů a zastropují jejich cenu. Pokud ji nasadí tak nízko, že nebude výrobcům ochranných pomůcek dávat smysl v Česku prodávat, nabízejí se jim dvě možnosti – buď zboží vyvézt, nebo přestat vyrábět. V obou případech by nezbylo nic jiného než zase dovážet ve velkém z Číny.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované