Hlavní obsah

Deník Miloše Čermáka: Dnes je „den kladení debilních otázek”. Pár jsme vám jich taky položili

Miloš Čermák
Novinář, spolupracovník Seznam Zpráv

Další Deník Miloše Čermáka. A jaké otázky rozčilují vás? Odpovězte v našem dotazníku.

Reklama

Prý ho vymysleli v osmdesátých letech učitelé, když zjistili, že se děti ve škole bojí klást otázky, aby nevypadaly hloupě. A tak zavedli speciální den, který je ke kladení hloupých otázek určen. Od té doby se tento zvyk prý rozšířil i do Británie a Indie, letos připadl na 30. září.

Článek

Naštěstí mě o tom s předstihem informoval výtvarník Pavel Beneš, pro kterého je sledování světových i dalších významných dnů koníčkem. Ať už jste to i vy stihli, anebo ne, zde je můj seznam 20 takových otázek.

1. Co byste radši, aby uniklo na veřejnost: všechny detaily o vašich financích, anebo vašem sexuálním životě?

2. Chtěli byste raději vědět, KDY zemřete, anebo JAK zemřete?

3. Dali byste přednost tomu být odsouzeni na doživotí za zločin, který spáchala nejdůležitější osoba ve vašem životě, anebo aby nejdůležitější osoba ve vašem životě byla ve vězení na doživotí za zločin, který jste spáchali vy?

4. Měli byste radši sex s prasetem, aniž by se to kdokoli dozvěděl, anebo aby k tomu nedošlo, ale všichni by si mysleli, že jste ten sex měli?

5. Kdybyste se měli narodit znova, byli byste radši člověk stejného pohlaví, ale opačné sexuální orientace, anebo stejné sexuální orientace, ale opačného pohlaví než teď?

6. Předpokládejme, že vaše inteligence zůstane stejná, jakou máte teď. Změní se inteligence ostatních. Chtěli byste být nejchytřejší na světě, anebo nejhloupější?

7. Radši byste vyhráli 100 miliónů v loterii a žili tak dlouho, jak vám určil osud, anebo nevyhráli nic, ale měli šanci žít dvakrát déle?

8. Představte si politika stejného pohlaví, jako je váš partner nebo partnerka. A že je to člověk, který vás odpuzuje svými názory i zjevem. S kým byste radši měl sex? S někým, kdo je od pasu nahoru váš partner a od pasu dolů tento politik, anebo naopak?

9. Co si vyberete: že objevíte stoprocentně účinný lék proti rakovině, ale až poté, co na tuto nemoc zemře nejdůležitější osoba ve vašem životě, anebo že nezemře, ale vy žádný lék neobjevíte?

10. Ráno se probudíte a zjistíte, že si nepamatujete předešlý den. Co byste radši zjistili: že vás vaše nejmilejší osoba okradla o všechno, anebo vy jste o všechno okradli ji?

11. Jste ženich nebo nevěsta a oddávající bude klást otázku, zda si svého partnera chcete vzít. Co je pro vás přijatelnější: že NE řeknete vy, anebo váš partner?

12. Radši byste jako malé dítě přišli o jeden prst na pravé ruce, anebo na ní měli od narození šest prstů?

13. Dali byste přednost tomu být pohlední a zapáchat, anebo být oškliví a hezky vonět?

14. Volte jednu možnost: buď se ozve hlasitý zvukový signál pokaždé, když pocítíte sexuální vzrušení, anebo když si pšouknete. Co si vyberete?

15. Co je pro vás menší problém: když bude někde online vidět všechno, co děláte, anebo to, na co právě myslíte?

16. Je pro vás snazší vydržet měsíc bez online připojení, anebo rok bez sexu? Začíná se zítra.

17. Dostali jste na výběr ze dvou pravidel, která budete muset dodržovat až do konce života. Které si vyberete? Jíst jen při běhu, nebo mít sex pouze při plavání?

18. Jste na večírku a bavíte se s nejnudnějším člověkem na světě. Jak to ukončíte, když máte na výběr jen ze dvou možností: buď na dotyčného spadne lustr a bude muset být převezen do nemocnice s otřesem mozku, anebo mu řeknete: „Můžete už zmlknout, protože ty vaše nudné řeči se nedají poslouchat”?

19. Snědli byste radši psí výkal, který chutná jako vanilková zmrzlina, anebo vanilkovou zmrzlinu, která chutná jako psí výkal?

20. Chtěli byste být mezi všemi svými známými nejchytřejší, anebo nejoblíbenější člověk?

Reklama

Doporučované