Hlavní obsah

Deset vteřin slávy. Muž dopadený po policejní honičce začal tančit, zatímco na něj mířily pistole

Podezřelý začal před policisty tančit.Video: AP

 

Reklama

V jižní Kalifornii policisté dopadli po policejní honičce podezřelého a obklíčili ho. Muž posléze začal zničehonic tančit.

Článek

Policisté ve městě Los Angeles pronásledovali v úterý podezřelého muže v autě. Zanedlouho se jim podařilo zločince zastavit díky manévru, při kterém otočili auto podezřelého do protisměru (takzvaný PIT manévr). Informoval o tom web britského deníku The Guardian.

Podezřelý muž vyšel ze svého vozidla bez známek odporu a zvedl ruce nad hlavu. Jeho výstup se ale náhle změnil v taneční číslo. Zatímco na něj policisté mířili pistolemi, muž začal provádět pohyby populárního tance zvaného breakdance. Umělecký výstup ve světle reflektoru vrtulníku trval asi deset vteřin.

Výjev byl zachycen na televizní kameru vrtulníku společnosti ABC7 Eyewitness News. Video se brzy začalo šířit. „Tento muž jel očividně bezohledně a ignoroval příkazy policistů,“ reportoval web kalifornského zpravodajství ABC7.

„Na rozdíl od jeho tanečního výstupu nebyla ale policejní honička tak velkolepá. Řidič jel rychlostí méně než šedesát mil za hodinu (přibližně 96 kilometrů za hodinu) a ani se nesnažil policistům vyhnout,“ dodává ABC7.

Policisté muže po taneční kreaci zatkli a odvezli do vazby.

Reklama

Související témata:

Doporučované