Hlavní obsah

Desetiletý fanoušek píše Jürgenu Kloppovi – ihned začněte prohrávat!

Foto: Profimedia.cz

Jürgen Klopp si mezi tréninky a koučováním zápasů najde čas i na dopisy fanouškům.

Reklama

Originální prosba malého chlapce a ještě zajímavější odpověď slavného kouče. Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp napsal 10letému Daraghu Curleymu, že bohužel nemůže vyhovět jeho přání, aby LFC prohrál několik zápasů a nezískal mistrovský titul. Přidrzlé psaní severoirského hocha baví fotbalovou komunitu na Britských ostrovech.

Článek

„Milý Jürgene Kloppe… Liverpool vyhrává příliš mnoho zápasů. Pokud vyhrajete ještě dalších 9 zápasů, půjde o nejdelší šňůru zápasů bez prohry v dějinách anglického fotbalu,“ napsal severoirský školák z hrabství Donegal, pro něhož byl dopis německému kouči součástí domácího úkolu. Daragh Curley dodal, že pro něj, coby fanouška Manchesteru United, je tažení Liverpool FC „velmi smutné“.

Trenér anglického velkloklubu, který letos v Premier League deklasuje konkurenci rozdílem třídy, přiznal, že dostává tolik dopisů, že prostě nemůže na všechny odpovědět. Daraghovy řádky mu ale přišly tak troufalé, že se na ně rozhodl osobně odpovědět.

Klopp narážel na to, že chlapec svůj dopis pojal coby stížnost, ve které slavného kouče poprosil, jestli by příště nemohl nechat Liverpool jednoduše prohrát. „Prostě jen nechte soupeře skórovat,“ poradil Jürgenu Kloppovi oprsklý severoirský žák. „Doufám, že jsem vás přesvědčil, že nevyhrajete ligu a že už nevyhrajete ani žádný další zápas.“

Jürgen Klopp, který na tiskové konferenci trochu zalitoval, že se soukromá konverzace dostala okamžitě do médií, chlapci slušně odpověděl, že „tentokrát jeho přání nemůže vyhovět, což ale prý není otázka jeho volby“. Němec se pokusil školákovi vysvětlit, že je naopak placený za to, aby udělal vše pro výhru Liverpoolu. „Tu si přejí miliony lidí po světě a já je opravdu nechci zklamat,“ napsal lodivod týmu, který si nejspíš zajistí mistrovský titul v nejvyšší anglické soutěži už dlouho před koncem soutěže.

Chlapcovi rodiče byli překvapení, když jim přišlo vyrozumění o tom, že na poště leží doporučený dopis adresovaný jejich synovi. Když se tomu doma podivili, Daragh jen suše utrousil: „To bude Jürgen Klopp.“ A skutečně to Jürgen Klopp byl…

Německý trenér, v dlouhém dopise, ve kterém zcela neněmecky rezignoval na interpunkci, Daraghu Curleymu připomněl, že naštěstí pro něj LFC prohrával zápasy v minulosti a jistě bude prohrávat i v budoucnu, protože právě takový je fotbal. Klopp zdvořile dodal, že Manchester United má štěstí, že má v Daraghovi takového fanouška, a vyzdvihl vzájemný respekt mezi největšími rivaly v anglickém fotbale, tedy Kloppovým zaměstnavatelem a klubem, pro nějž bije srdce Daragha Curleyho.

Reklama

Doporučované