Hlavní obsah

Desítky lidí zůstaly pod troskami zřícené budovy v Bombaji, záchranáři bojují s časem

V indické Bombaji se zřítila budova. Zemřelo v ní 12 lidí.Video: Josef Mačí

 

Reklama

Záchranáři zatím z trosek vytáhli asi patnáct lidí. Indická média mluví nejméně o 12 mrtvých.

Článek

V centru Bombaje se ráno zřítil pětipatrový dům. Záchranáři v jeho troskách pátrají po čtyřech desítkách lidí, kteří se v budově v době jejího zhroucení podle všeho nacházeli. Informovala o tom agentura AFP.

Neštěstí se odehrálo ve čtvrtek ráno v lidnaté čtvrti indické megapole. „Odhadujeme, že je tam uvězněno čtyřicet lidí. Do záchranné operace je zapojeno 43 lidí,” sdělil podle agentury představitel úřadu pro řešení mimořádných událostí.

Místní televize India Today a CNN News 18 mluví nejméně o 12 mrtvých. Záchranáři vytáhli z trosek 125 let staré budovy na trhu Bhendi Bazaar asi patnáct zraněných.

Kolapsy domů jsou v Indii poměrně časté. Zejména v období monzunů, které na indickém subkontinentu trvá od června do září. Obzvláště silné deště zasáhly tento týden právě Bombaj a tuto ekonomickou metropoli Indie ochromily. Zahynulo přitom deset lidí.

Úřady identifikovaly před monzunovým obdobím 791 nebezpečných budov. Do této kategorie zařadily právě i zřícenou budovu.

V roce 2003 zemřelo v rezidenční čtvrti Bombaje při zřícení budovy šest desítek lidí. Šlo o nejhorší takové neštěstí v tomto velkoměstě.

Reklama

Související témata:

Doporučované