Hlavní obsah

VIDEO: Takhle mu rozmluvili skok z mostu v Praze. Díky za záchranu života, napsal teď policistům

Loni v říjnu pražští policisté rozmluvili muži skok ze Štefánikova mostu.Video: Redakce Seznam

 

Reklama

Loni v říjnu pražští policisté rozmluvili muži sebevražedný skok ze Štefánikova mostu. Teď - po půl roce - jim muž opětovně poděkoval.

Článek

„Chtěl bych moc rád ještě jednou poděkovat hlídce PČR za záchranu a rozmluvu o ukončení mého života. Vím, tenkrát jsem byl hodně v depresi a také jsem měl problémy v práci. Ještě jednou se omlouvám. Ještě jednou moc děkuji a teď si opravdu cením mého života.“

Dopis s tímto obsahem dostal nyní pražský policejní mluvčí Jan Daněk. Jeho autorem je muž, k němuž policisté z oddělení řízení dopravy pražské policie vyjížděli koncem října loňského roku. Chystal se tehdy totiž ukončit svůj život skokem ze Štefánikova mostu.

„Stál u zábradlí mostu, přes které se nakláněl, a vypadalo to, že chce skočit,“ popsal půl roku starou situaci mluvčí Daněk. Muž následně i vyhrožoval, že skočí, pokud se k němu někdo přiblíží.

„Policista s ním proto začal mluvit a sebevraždu mu rozmlouval. Po chvilce rozmluvy se muž sesunul podél zábradlí k zemi a na svůj úmysl rezignoval. Druhý policista ho pomalu zezadu obešel a od zábradlí definitivně odvedl. Tím byla celá situace vyřešena,“ upřesnil Daněk.

Zachráněný pak policistům řekl, že je v těžké životní situaci, proto se rozhodl spáchat sebevraždu. Na místo následně dorazili záchranáři, kteří si ho převzali a odvezli do nemocnice, aby se mu dostalo odborné pomoci.

Sestřih z přibližně devítiminutového zásahu z noci z 30. na 31. října 2017 najdete ve videu v úvodu článku.

Reklama

Související témata:

Doporučované