Hlavní obsah

Dívka, kterou stáhl lachtan do vody, musí brát antibiotika

Dívka, kterou stáhl lachtan do vody, nyní musí užívat antibiotika.

 

Reklama

Dívčin otec sice nemá radost z toho, že se video stalo hitem sociálních sítí, je ale vděčný, že je jeho dcera naživu.

Článek

Video s dívkou, kterou stáhl do vody lachtan, viděl celý svět. Případ ale neskončil tak šťastně, jak se z obrázků mohlo zdát: Dívka musí užívat antibiotika, aby se vyhnula závažnému onemocnění.

Personál vancouverského akvária, kde se incident odehrál, informoval, že dívka se mohla nakazit velmi nebezpečnou infekcí. Lachtani totiž v puse mají bakterie, které při styku s člověkem mohou způsobit vážné zdravotní problémy. V minulosti došlo i k případům, jež skončily amputací končetin.

Otec dívky uvedl, že lachtan dceři svými čelistmi způsobil 10centimetrovou ránu. Také odmítl tvrzení, že by jeho dcera zvíře krmila, jak se mnozí po zhlédnutí videa domnívali. Uznal ale, že byla chyba, když si jeho dcera sedla tak blízko. „To je lekce, kterou si odnesla. Byla to ale velmi tvrdá lekce,” prohlásil.

Zaměstnanci kanadského akvária pochválili dědečka dívky, jenž pro ni bez váhání do vody skočil. „Kdyby o tom sekundu nebo dvě váhal, možná by tu moje dcera ani nebyla. Ta reakce z něj udělala hrdinu,” ocenil čin i pan Lau.

To, jak se video šířilo po internetu, ho znepokojilo. Uvědomuje si však, že hlavní je, že je jeho dcera naživu: „Jediná věc, co mě zajímá, je, že je moje dcera v bezpečí. Místo rozhovoru jsem teď mohl organizovat pohřeb.”

Reklama

Související témata:

Doporučované