Hlavní obsah

Dívka zachráněná z Vltavy se ozvala: Děkuji zachráncům, na břeh bych nedoplavala

Takto vypadá vstup do podzemí, kudy teče Motolský potok. Tudy vstoupila čtveřice v sobotu do tunelu.

Reklama

Poděkujte lidem, kteří mne vytáhli z vody, vzkázala dívka, kterou v sobotu překvapila blesková povodeň v útrobách tunelu Motolského potoka.

Článek

Měla obrovské štěstí.

V sobotu spolu s dalšími třemi lidmi vstoupila do útrob čtyřkilometrového kanálu, kterým v pražském podzemí teče Motolský potok, aby hledala kešky. Po chvíli se přiřítila na Prahu bouřka a přívalový déšť. Prudký proud vody ji pak odnesl kanálem až do Vltavy.

Z řeky ji zcela zesláblou, na pokraji sil vytáhli dva zachránci – lodník z parníku plovoucího po Vltavě a žena na katamaránu.

Podívejte se, jak to vypadá v podzemí, kde čtveřici překvapila voda:

Vyjádření zachráněné dívky.Video: Seznam Zprávy

„Dobrý den, jsem jedna z těch, kteří byli v sobotu lovit kešky v Praze v Motolském potoku. Chtěla bych tímto poděkovat pánům, kteří mne a kamaráda vytáhli z Vltavy. Byli jsme slabí a bez jejich pomoci bychom se těžko dostali na břeh. Alespoň já určitě ne,“ napsala ve vzkazu do redakce Seznam Zpráv.

Potápěči pátrají v pražském podzemí.Video: Seznam Zprávy

Současně požádala o zachování anonymity, redakce ale její totožnost zná a ověřila ji.

Ze čtveřice lidí se podařilo v sobotu zachránit dva – muž a právě tato dívka. Tělo další ženy se našlo u Jiráskova mostu v Praze a po příteli dívky, která se redakci ozvala, nyní pátrá policie a potápěči hasičů. Zatím bezvýsledně.

Podívejte se, jak probíhá pátrání po pohřešovaném muži:

Hasiči pátrají ve Vltavě.Video: Kalátová, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované