Hlavní obsah

Dnes večer v TV Seznam: Pan virtuální realita. A příběhy lidí, jimž nečekaná exekuce postavila život na hlavu

Televize Seznam.

Reklama

Co vás čeká ve večerním programu naší Televize Seznam? Podívejte se na ochutnávku hlavních pořadů.

Článek

20.00 - #ZDAVUVEN: Pan virtuální realita

Jakub Stejskal podniká už od čtrnácti let, teď chce virtuální realitu dostat do škol a nemocnic.Video: Seznam Zprávy, Seznam Zprávy

Hledání mladých Čechů a Slováků, kteří něco dokázali. Inspirující příběhy pro mladou generaci. Dnes s Jakubem Stejskalem.

Podniká už od čtrnácti let. Zabýval se výrobou zázvorových piv, pořádáním kulturních akcí i hubením škůdců. Pak ho začala zajímat virtuální realita. Spolu s kamarádem založil asociaci a snaží se dostat virtuální realitu do zdravotnictví i školství. Momentálně s její pomocí rozhýbávají člověka, který má po úraze poškozenou páteř. Jakub Stejskal ve svěžím portrétu moderátorky Anity Baselové.

20.30 - Obzor: Exekuce, kam se podíváš

Reportér Filip Horký pokračuje v mapování chudoby. Tentokrát se zaměřil na lidi, jimž nečekaná exekuce změnila celý život.Video: Seznam Zprávy, Seznam Zprávy

Obzor reportéra Filipa Horkého přináší pohled na krize dnešních dnů. Tentokrát se zaměřil na exekuce, které sužují více než 800 tisíc obyvatel republiky.

Fenomén exekuce z pohledu několika lidí (dlužníků, exekutora, právníka a pracovníka charitativní organizace). Jak se žije těm, kteří do začarovaného kruhu exekucí spadnou? Dá se z něj dostat? Jaké to je pracovat jako exekutor? A proč lidé nevyhledávají včas právnickou pomoc?

21.00 - Výzva: Alžběta Jungrová

Jak v době fake news poznat zmanipulovanou fotografii? A jak těžká je v éře mobilních telefonů práce dokumentárního fotografa?

Fotila překupníky drog v Pákistánu, palestinské protesty v Pásmu Gazy a nedávno založila s kolegy Tomkim Němcem či Karlem Cudlínem agenturu dokumentární fotografie. Pravnučka novináře Ferdinanda Peroutky a fotografka Alžběta Jungrová ve Výzvě Adama Junka.

Reklama

Doporučované