Hlavní obsah

Dobrý konec všechno spraví, nová komedie Letních shakespearovských slavností. Začínají na konci června

Letní shakespearovské slavnosti startují už na konci června.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Už na konci června začínají Letní shakespearovské slavnosti. Hlavní letošní festivalovou novinkou bude komedie Dobrý konec všechno spraví v režii Jana Antonína Pitínského. Na repertoáru jsou ale také oblíbené inscenace jako Hamlet nebo komedie Mnoho povyku pro nic.

Článek

Letní shakespearovské slavnosti jsou nejstarší a největší divadelní přehlídkou pod širým nebem v Evropě zaměřenou na uvádění děl Williama Shakespeara. Festival trvá od konce června do začátku září a odehrává se na otevřených scénách v Praze (v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu a od roku 2007 také na nádvoří Hudební a taneční fakulty AMU na Malostranském náměstí 13), v Brně (hrad Špilberk), v Ostravě (Slezskoostravský hrad) a v Bratislavě (Bratislavský hrad).

Návštěvníci slavností se mohou těšit na jména jako Anna Fialová, Ondřej Pavelka, Martin Dejdar, Oldřich Vízner, David Novotný nebo Marie Spurná.

Vedle premiéry komedie Dobrý konec všechno spraví uvedou slavnosti také tři derniéry. Sen noci svatojánské, Romeo a Julie a v Ostravě bude končit ostravský Hamlet v hlavní roli s Tomášem Savkou.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované