Hlavní obsah

ČT: Případ výhrůžek ruským novinářkám žijícím v Česku policie odložila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: iStories.media

Ruské novinářky Irina Dolininová (vpravo) a Alesja Marochovská (vlevo).

Reklama

Případ nebezpečného vyhrožování dvěma ruským novinářkám žijícím v Česku byl odložen. Policii se nepodařilo najít viníka, uvedla Česká televize.

Článek

Výhrůžky, které se týkaly novinářek Alesji Marochovské a Iriny Dolininové, obdržel ruský opoziční a investigativní portál istories.media (Važnyje istorii). V září na ně upozornil mezinárodní Výbor na ochranu novinářů (CPJ), který vyzval české úřady k rychlému a důkladnému prošetření.

Mluvčí pražských policistů Jan Daněk nyní sdělil České televizi, že policie tento případ odkládá. Důvodem je, že se nepodařilo „zjistit skutečnosti opravňující zahájení trestního stíhání proti konkrétní osobě“. Dodal, že rozhodnutí je pravomocné.

Výhrůžky zaslané portálu obsahovaly i názvy ulic, kde obě ženy bydlí. Dále odrazovaly obě žurnalistky od účasti na konferenci ve švédském Göteborgu, přičemž autor znal i podrobnosti o jejich cestovních plánech a hotelech, ve kterých budou přebývat.

Reklama

Doporučované