Hlavní obsah

Feri podal rozsáhlé odvolání, ženy požadují vyšší odškodné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Soud exposlance Dominika Feriho v listopadu loňského roku nepravomocně odsoudil ke třem letům vězení.

Reklama

Exposlanec podle serveru iRozhlas.cz nesouhlasí s celou obžalobou ze znásilnění. Poškozené ženy se neodvolaly vůči samotnému rozsudku, požadují ale vyšší odškodné.

Článek

Kauzou exposlance Dominika Feriho se podle očekávání bude znovu zabývat soud. Feri se odvolal proti listopadovému rozsudku Obvodního soudu pro Prahu 3, který bývalého politika nepravomocně odsoudil na tři roky vězení za znásilnění a pokus o něj. Podle zjištění serveru iRozhlas.cz se odvolala i zmocněnkyně obětí Adéla Hořejší.

Zmocněnkyně nepodala odvolání proti samotnému rozsudku, ale pouze vůči výši odškodného.

„Klientky přijímají podstatu rozsudku s dobrými pocity. Ulevilo se jim, že došlo ke společenskému pojmenování, že soud vyslovil vinu obžalovaného. Odvolávají se pouze vůči výši zadostiučinění, které jim soud přiznal. Jsou přesvědčené, že rozsahu újmy, kterou jim pan obžalovaný způsobil, odpovídá vyšší odškodné,“ uvedla Hořejší.

Kauzou se tak bude zaobírat Městský soud v Praze.

Podle loňského soudního verdiktu měl Feri zaplatit poškozeným ženám přes půl milionu korun. Jedné z nich měl navíc uhradit přes 30 tisíc za psychoterapii.

Bývalý poslanec TOP 09 se proti rozsudku odvolal ihned po jeho vynesení. Nyní potvrdil, že odvolání podepřel rozsáhlým odůvodněním. „Nemohu vám říct, jestli je to 200 nebo 300 stran, ale je prostě rozsáhlejší,“ citoval Feriho iRozhlas.cz. Co v rozsudku napadá, neupřesnil s odůvodněním, že pražský obvodní soud odmítl své rozhodnutí zveřejnit.

Reklama

Doporučované