Hlavní obsah

Rakušan: I kdyby trakaře padaly, k Nejedlému si nesednu

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

Reklama

aktualizováno •

Ministr vnitra Vít Rakušan považuje za nevhodné setkání svého kolegy - ministra spravedlnosti Pavla Blažka - s bývalým poradcem prezidenta Martinem Nejedlým. Bude schůzku řešit nejen s Blažkem, ale i premiérem Petrem Fialou.

Článek

Schůzka mezi ministrem spravedlnosti Pavlem Blažkem (ODS) a bývalým poradcem prezidenta Martinem Nejedlým nebyla vhodná.

V diskuzním pořadu Partie televize CNN Prima News to v neděli uvedl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Reagoval tím na kauzu, kterou tento týden přinesly Seznam Zprávy.

„Je určitě pravda, že tento typ setkání není vhodný. I kdyby trakaře padaly, k člověku, jako je pan Nejedlý, bych si nepřisedl,“ prohlásil Rakušan. Dále řekl, že situaci budou řešit nejen s premiérem Petrem Fialou, ale vysvětlení chce slyšet i od Blažka.

„Pan Blažek nám určitě bude dávat nějaké vysvětlení,“ doplnil. Rakušan však na dotaz, zda by měl Blažek jako ministr spravedlnosti skončit, reagoval slovy, že „nic nebude ODS vzkazovat“.

Šéf opozičního hnutí SPD Tomio Okamura v pořadu prohlásil, že neví, co Blažek s Nejedlým během schůzky řešili a proč v hospodě spolu byli. „Mně je to poměrně jedno,“ reagoval Okamura na dotaz, zda bylo zmíněné setkání nevhodné.

Blažkova schůzka s Nejedlým

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek po zasedání vlády strávil pět hodin s poradcem exprezidenta Martinem Nejedlým v jedné z pražských restaurací. Více o jejich schůzce včetně videa se dozvíte v těchto článcích.

Šéf poslanců ODS Marek Benda označil v pořadu Partie televize CNN Prima News schůzku Blažka s Nejedlým za chybu. „Premiér o tom bude rozhodovat,“ vyjádřil se Benda k tomu, zda by měl Blažek jako ministr skončit.

„Může to poškodit vládu,“ komentovala pak schůzku místopředsedkyně Sněmovny Věra Kovářová (STAN). „Nyní je řada na panu premiérovi, ODS, jak situaci vyhodnotí,“ doplnila.

Byla bouřka, zdůvodnil Blažek schůzku s Nejedlým

Seznam Zprávy popsaly, že Nejedlý s Blažkem spolu strávili u jednoho stolu pět hodin. Odcházeli těsně před zavírací dobou. Blažek do jiného podniku, Nejedlý po chvíli nasedl do svého černého mercedesu a odjel.

„Byla obrovská bouřka, já bydlím tady za rohem a tady jsme se potkali. To je všechno,“ řekl Blažek, když ho Seznam Zprávy před restaurací zastihly.

Prozradit, o čem s Nejedlým celou tu dobu mluvili, ale už ministr nechtěl. „O všem možném,“ odvětil na dotaz. Schůzka nebyla vhodná ani podle premiéra Petra Fialy (ODS) a dalších členů jeho vlády.

Na pirátském fóru se v pátek ráno objevil návrh na okamžité odvolání Pavla Blažka. Hlasování založil člen Pirátů z Prahy 7 Pavel Tauer. V neděli po 11. hodině se zatím vyjádřilo 123 členů Pirátů. 102 jich bylo pro, proti bylo devět a dvanáct se jich zdrželo.

Foto: Pirátské fórum, Seznam Zprávy

Anketa na pirátském fóru.

Reklama

Doporučované