Hlavní obsah

Fotky Schillerové platit nebudeme. Ani nebyla členka ANO, vzkázal Babiš

Foto: ČTK, ČTK

Expremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš s šéfkou poslaneckého klubu ANO Alenou Schillerovou.

Reklama

aktualizováno •

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš oznámil, že ANO nebude platit za fotky exministryně financí Aleny Schillerové. Ministerstvo financí za jejího působení zaplatilo za fotografa a kameramana téměř dva miliony korun.

Článek

Expremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš se opřel do své bývalé ministryně financí Aleny Schillerové kvůli jejím propagačním fotografiím.

Seznam Zprávy minulý týden upozornily, že ministerstvo financí za jejího působení zaplatilo za služby profesionálního fotografa a kameramana téměř dva miliony korun. Výslednými fotografiemi se ministryně propagovala na svých sociálních sítích.

Podle Babiše Schillerová svou zálibou ve fotografování přesáhla míru. „Já jsem k tomu byl kritický, protože si myslím, že to přeháněla. Je to škoda, protože ona je pracovitá,“ řekl Babiš po jednání stranických expertů.

Babiš odmítl, že by účet za propagaci Schillerové mělo platit hnutí. „Ne, hnutí ANO to nebude platit, to je problém paní předsedkyně, ona se s tím musí vypořádat. Hnutí ANO to řešit nebude, protože se stala členkou až 21. října minulého roku,“ dodal Babiš.

Schillerová tvrdí, že fotografie sloužily k propagaci ministerstva. A pokud byly některé osobnějšího rázu, fotografové je fakturovali hnutí ANO.

Seznam Zprávy předsedkyni poslaneckého klubu ANO opakovaně žádaly o vyjádření, osobně se pokoušely sehnat její vyjádření i v Poslanecké sněmovně. Reakci nakonec poskytla všem médiím s výjimkou Seznam Zpráv.

„Nebyli to fotografové, kteří mi fotili pouze fotky na Instagram, jak to účelově vykládají někteří novináři. Chápu, že to může být zajímavá zkratka, ale není to tak. Šlo o fotografa a kameramana ministerstva financí, profesionály, kteří pracovali na tiskovém odboru a spolu i s dalšími kolegy utvářeli mediální obraz celého ministerstva. O mé sociální sítě se samozřejmě nikdy nestarali, to je další nesmysl,“ řekla Primě.

Reklama

Doporučované