Hlavní obsah

Ministr Válek odvolal ředitelku Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Foto: Seznam Zprávy

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Reklama

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek odvolal z funkce ředitelky Státního ústavu pro kontrolu léčiv Kateřinu Podrazilovou. Důvodem odvolání je nespokojenost se způsobem řízení SÚKL.

Článek

S okamžitou platností odvolal ministr zdravotnictví Vlastimil Válek Kateřinu Podrazilovou z funkce ředitelky Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Jako důvod odvolání uvedl nespokojenost se způsobem řízení SÚKL. Podrazilová ústav vedla necelé tři měsíce. Jeho řízením byl dočasně pověřen Jakub Velík, informovalo ministerstvo v tiskové zprávě.

„Dosavadní výkon paní ředitelky a fungování úřadu, který je jednou z klíčových institucí českého zdravotnictví, se výrazně rozchází s mými představami. Doktorka Podrazilová měla za úkol zajistit efektivní fungování ústavu, jeho personální stabilizaci a zaměřit se také na maximální aktivitu v otázce kvality, bezpečnosti a dostupnosti léčiv. To však nebylo z její strany naplněno,“ řekl Vlastimil Válek.

Nově pověřený Jakub Velík působí na Státní ústavu pro kontrolu léčiv od roku 2019 na pozici vedoucího oddělení koordinace odborných činností. Výběrové řízení na nového ředitele / novou ředitelku bude vypsáno v polovině ledna 2024.

Reklama

Doporučované